Mercedes-benz C coupe - mali S, ki bo povzročil nemir med oboževalci kupejev

  • 14.08.2015
  • Aleš Kerbler
#

Mercedes-benz je danes predstavil novega kupeja razreda C, ki bo premiero doživel septembra 2015 v Frankfurtu. Glede na navdušenje, ki ga je pripeljal večji razred S coupe, smo prepričani, da bo še več navdušencev prejel novi C coupe. Zakaj?

Tako kot sta si oblikovno podobna razred C in razred S, smo enako pričakovali tudi od novega razreda C coupeja, ki je veliko oblikovnih značilnosti podedoval od S coupeja. Privlačen kupe torej, če bo privlačna tudi cena, se za večje število novih C kupejev na slovenskih cestah ni potrebno bati.

mercedes-benz-c-coupe-1439556260

mercedes-benz-c-coupe-1439556262

Novi C coupe je od predhodnika malenkost daljši in širši, daljša je medoosna razdalja, hkrati so ga tudi znižali, s čimer bo vožnja še bolj športno naravnana in stabilnejša. Za odlično vozno dinamiko bo skrbelo napredno zračno vzmetenje AIRMATIC s kontrolnikom DYNAMIC SELECT, ki nudi možnost nastavljanja režima vožnje s programi Eco, Comfort, Sport in Sport+.

mercedes-benz-c-coupe-1439556274

Katere motorje bo mercedes-benz uvrstil v modelno paleto še ni povsem odločeno, zagotovo pa bo med njimi predstavnik oddelka AMG s 375 KW (510 KM) in 700 Nm navora, ki bo na zadnjem delu nosil oznako C63 coupe.

GALERIJA

  • Vir: Mercedes-benz
  • Foto: Mercedes-benz

AKTUALNO