Mazda3 G120 Attraction

  • 09.06.2015
  • Gregor Žvab
#

PLUSI

  • Motor
  • menjalnik
  • vozne lastnosti
  • vrednost glede na ceno

MINUSI

  • Premalo odlagalnih prostorov
  • daljše privajanje na multimedijski sistem
Kako opisati avto, ki mu težko kaj očitaš in pri tem izpasti objektiven? Predvsem z veliko težavami…

Spravljanje k pisanju tega poročila o Mazdi3 je bilo, če lahko uporabim ta izraz, kar malce mučno. Pa da ne bo pomote, ne zato, ker bi me avto na kakršen koli način razočaral, temveč zaradi nasprotnega. Kako opisati avto, ki mu težko kaj očitaš in pri tem izpasti objektiven? Predvsem z veliko težavami…

mazda3-g120-attraction-1433784859

Prav v mesecu juniju minevata dve leti od začetka proizvodnje aktualne, tretje generacije, kar dejansko pomeni, da smo se avta na cestah že dodobra navadili. Nenazadnje so slovenske ceste s »trojkami« kar dobro posejane, kar bi lahko na nek način šteli tudi kot posledico tistega, napisanega v prvem odstavku.

mazda3-g120-attraction-1433784879

Pa če začnemo pri osnovi in najbolj vidnem. Mazdina oblikovalska filozofija Kodo stremi k temu, da avto izgleda, kot da je v gibanju, četudi stoji povsem pri miru. Tekoče linije od sprednjega dela do zadka ustvarjajo obliko, ki je za mnoge najatraktivnejša v tem razredu. Če že ni najbolj atraktivna, pa je zagotovo med najbolj prepoznavnimi in samosvojimi.

mazda3-g120-attraction-1433784874

G120 se zdi optimalna izbira

Mazda3 z oznako G120 skriva v sebi dve litrski atmosferski, bencinski motor, kar je v dobi t.i. »downsizinga« prava, a na nek način dobrodošla redkost. Motor z vrtenjem nima nikakršnih težav, tudi distribucija moči pa je na visokem nivoju. Že res, da z 88 kW (120 KM) avto ni dirkalnik, a si upam trditi, da je, glede na razmerje med močjo in ekonomičnostjo, v Mazdini bencinski paleti, to najboljša možna izbira. Motor se izkaže z izjemno kultiviranostjo in mirnim tekom, na odprtih cestah pa samo vozno udobje dodatno izboljša šest stopenjski, ročni menjalnik. Slednji je, milo rečeno, odličen. Kratki in natančni hodi ročice, ki spadajo med najkrajše med osebnimi avtomobili, izdatno pripomorejo k izboljšanju voznih užitkov, to pa dopolnjuje tudi dobro uglašeno podvozje. Ne moremo niti mimo ekonomičnosti, saj je Mazda3 G120 na testu od nas zahtevala 7 l/100 km oz. nekaj čez, vendar pa je potrebno tu upoštevati neutečenost motorja, saj je imel avto, ko smo ga dobili v roke, prevoženih vsega 16 kilometrov. Z dodatnimi kilometri bo tudi poraba zagotovo nekoliko padla.

mazda3-g120-attraction-1433784848

Notranjost je primerno urejena, ergonomija pa tudi na visokem nivoju. Dejansko je vse tam, kjer mora biti. Osrednji zaslon je del sistema MZD Connect, ki omogoča povezljivost v splet preko brezžične povezave (Wi-Fi). Manjkala ni niti navigacijska naprava (del doplačilne opreme), jasno pa je na voljo tudi sistem za prostoročno telefoniranje in pa povezljivost z zunanjimi viri glasbe. Na sam sistem se je sicer potrebno nekoliko privaditi, tako da spoznavanje z njim svetujemo zgolj v mirujočem stanju.

mazda3-g120-attraction-1433784869

Ogromno serijske, malo dodatne opreme

Mazda3 je, po našem skromnem mnenju, lep in praktičen avto. V praktično vseh kategorijah si zasluži pozitivno oceno. Morda nekoliko manj z vidika odlagalnih prostorov, saj je poleg nekaj mest za plastenke, na voljo dejansko le prostor za ročico menjalnika. A kar se tiče ergonomije in voznih lastnosti, »trojki« težko kaj očitamo. Dejstvo je, da je omenjeni motor v trenutni ponudbi eden bolj zanimivih, še posebej z vidika dejstva, da Mazda še ne ponuja dizla, šibkejšega od 110 kW (150 KM). Ko bo na vrsto prišel še ta, bo slika najbrž nekoliko drugačna. Treba je omeniti tudi zanimivo filozofijo, po kateri seznam dodatne opreme obsega le tri točke, pa še to sta na dveh kovinski barvi, tretja pa je rezervirana za navigacijsko napravo. Vse ostalo je že v serijski opremi.

GALERIJA

                                                              Mazda3 G120 Attraction
Cena vstopne različice: 13.990 EUR (Mazda3 G100 Emotion)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 18.990 EUR (Mazda3 G120 Attraction)

Dodatna oprema: kovinska barva, navigacijska naprava

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 19.940 EUR

Motor: bencinski, 4 valjni, 1998 ccm, moč 88 kW (120 KM), navor 210 Nm

Mere: dolžina 4580 mm, širina 1795 mm, višina 1445 mm, prtljažnik 419 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 198 km/h, pospešek do 100 km/h 8,8 sekund

Poraba (tovarna): 5,1 l/100 km (mešano)


 

  • Vir: Mazda
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO