Mazda CX-5 – predstavitev in cene prenovljenega modela

  • 30.03.2015
  • Gregor Žvab
#

Mazda CX-5 velja za enega bolje prodajanih športnih terencev pri nas. Za to je predvsem zaslužna njena oblika in napredna tehnologija, ki je globalno prepričala že preko 330.000 kupcev. Tako kot pri šestici, pa je tudi pri Mazdinem SUV-u prišel čas osvežitve.

Tudi tu so se zunanjosti lotili prefinjeno in brez pretiravanja. Tako ima CX-5 sedaj še prepričljivejšo masko hladilnika, LED žaromete in manjša, bolj aerodinamična vzvratna ogledala. Zadek je bogatejši za nov usmerjevalnik zraka (spojler), ki je izdelan iz biorazgradljive biomase, enak material pa so namenili tudi odbijačem. Ne le, da je to bolj ekološko, je tudi 20% lažje od plastike. Poleg tega imata tudi zadnji svetilni telesi novo LED optiko.

mazda-cx-5-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1427732672

Še več udobja

Tako kot šestico, so tudi CX-5 opremili z elektronsko ročno zavoro. S tem, ko so se znebili klasične ročice, so olajšali upravljanje z vrtljivim gumbom sistema MZD Connect. Tudi tu je nameščen 7 palčni zaslon, občutljiv na dotik, le da je ta povsem integriran v armaturno ploščo. Omogoča bluetooth povezljivost s pametnimi telefoni in hkrati služi kot platforma za dostop do interneta. Kar se tiče udobja, je Mazdin športni terenec s prenovo pridobil tudi povsem nova, udobnejša sedeža, novo usnjeno oblazinjenje, dodatno pa so inženirji uspeli zmanjšati tudi hrup v potniški kabini.

mazda-cx-5-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1427732670

V povezavi z udobjem je potrebno izpostaviti tudi posodobljeno vzmetenje, ki sedaj zagotavlja bolj mirno vožnjo in natančnejše krmiljenje.

Varnost na prvem mestu

Z varnostnega vidika je Mazda CX-5 na visokem nivoju. Asistenčni varnostni sistemi so združeni pod imenom i-ACTIVSENSE, ki med vožnjo izdatno pomagajo vozniku, Mazdi CX5-5 pa so, poleg odličnih varnostnih ocen, prinesli tudi številne nagrade.

mazda-cx-5-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1427732656

Dva bencinska in dva dizelska motorja so sestavni del pogonske palete prenovljene CX-5. Kar se tiče bencinskega resorja je tu tudi novost in sicer najmočnejši agregat SKYACTIV-G, ki zmore 192 KM. Prav vsi motorji so na voljo tako s samodejnim menjalnikom, kot tudi s štiri kolesnim pogonom, tako da so možne praktično vse pogonske kombinacije. Le najmočnejši bencinski in najmočnejši dizelski motor imata na voljo le pogon AWD.

Cenovni razpon prenovljene Mazde CX-5 znaša od 22.990€ (G165 Emotion) do 38.560€ (CD 175 Revolution Top, AWD, Avtomatik), tako kot pri šestici, pa računajo na prodajo 160-ih avtomobilov slovenskim kupcem.

GALERIJA

  • Vir: Mazda
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO