Mazda 6 – Predstavitev prenovljenega modela in cene

  • 30.03.2015
  • Gregor Žvab
#

Ko je v nabiralnik prišlo vabilo na predstavitev prenove omenjenega modela, je bila moja prva misel, ja kaj bodo pa prenovili? Dejstvo je, da je šestica še vedno oblikovno dovolj sveža, da lahko konkurira preostalim proizvajalcem. Vendar pa pri avtomobilih ni vse v prepričljivi zunanjosti, česar se Japonci zelo dobro zavedajo. Zato so bile spremembe na videz majhne, a vseeno zelo pomembne.

Bolj kot za prenovo gre za osvežitev

Če začnemo pri Mazdi 6. Navzven sta tako karavanska, kot tudi limuzinska različica dobili nekaj novosti. Predvsem na sprednjem delu sta najprej opazna posodobljena žarometa in nov odbijač, z drugačno obliko odprtin za zrak in spremenjenimi meglenkami. T.i. KODO dizajn je prejel že obilo nagrad, zato zmagovalnih smernic zagotovo niso spreminjali. Vse torej ostaja v maniri, kakršne smo bili vajeni. Žarometa sedaj ponujata polno LED tehnologijo, tudi tako, s prilagajanjem snopa razmeram na vozišču. Tudi zadnji luči imata novo LED optiko.

mazda-6-ndash-predstavitev-prenovljenega-modela-in-cene-1427728099

Več sprememb so namenili notranjosti, kjer je šestica dobila nov, 7 palčni zaslon, nekoliko dvignjen nad armaturno ploščo. Povečali so odlagalna mesta, dodali nekaj novih, usnjenih vstavkov in vse modele opremili z elektronsko ročno zavoro. Nov je tudi upravljalnik sistema MZD Connect. Slednji sedaj ponuja več povezljivosti in možnosti razno raznih aplikacij. Sprednja sedeža sta sedaj še bolj ergonomična in udobna, po novem pa si je možno tudi na zadnji klopi omisliti ogrevane sedeže.

Od sedaj tudi s štiri kolesnim pogonom

V tehničnem smislu od novosti zagotovo najbolj izstopa štirikolesni pogon, ki je v Mazdi 6 na voljo prvič. Združuje napredne tehnologije in edinstven sistem preprečevanja zdrsa pogonskih koles, ki omogočata zanesljivo vožnjo, praktično v vseh razmerah. Tu je še posodobljeno vzmetenje, ki bolje blaži neravnine, tudi krmilni mehanizem pa je pridobil na odzivnosti.

mazda-6-ndash-predstavitev-prenovljenega-modela-in-cene-1427728101

Motorna paleta obsega tri bencinske in dva dizelska motorja, z razponom moči od 145 do 192 KM. Posamezni modeli so na voljo tudi s samodejnim, 6 stopenjskim menjalnikom SKYACTIVE-Drive, za katerega je potrebno doplačati 2100€, za dva tisočaka pa vas bo olajšal tudi štiri kolesni pogon AWD, ki je na voljo zgolj z dizelskima motorjema in v karavanski različici. Cenovni razpon nove Mazde 6 znaša pri limuzini od 21.290€ (G145 Emotion) do 35.310€ (CD 175 Revolution Top Avtomatik). Karavanska različica vas bo prišla najmanj 23.890€(G145 Challenge), medtem ko se najbolj opremljen dizel prične pri 37.310€ (CD175 Revolution Top AWD Avtomatik).

mazda-6-ndash-predstavitev-prenovljenega-modela-in-cene-1427727772

Čeprav na videz ne izgleda, je Mazda 6 pridobila kopico novosti, ki ji bodo »življenjsko dobo« na trgu še podaljšali. Zato pri slovenskem uvozniku računajo, da bo na naše ceste letos zapeljalo 160 šestic, kar bi v segmentu predstavljalo 6% tržni delež.

GALERIJA

  • Vir: Mazda
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO