Maserati levante - predstavitev in cene novega modela

  • 22.01.2017
  • Anže Berlič
#

Maserati z modelom Levante vstopa v razred prestižnih SUV-jev, kjer je konkurenca že kar precejšnja, a kljub temu bo obračal glave in marsikoga prepričal v nakup. Celotna zgodba se je pričela z modelom Kubang, ki je bil kot koncept predstavljen leta 2003, v letu 2011 kot nov in dodelan prototip, v letu 2015 pa smo ga lahko v vsej svoji lepoti že občudovali na ženevskem avtosalonu.

 

maserati-levante-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485108866


Levante se ponaša z športno elegantnim izgledom in omogoča vrhunske vozne zmogljivosti. Dolgega motornega pokrova in nazaj pomaknjene potniške kabine praktično ne morete spregledati agresivnega prednjega dela, vse skupaj pa povezujejo mehke in elegantne bočne linije, značilne za Maseratijeva vozila. 

maserati-levante-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485108903

Karakteristike, ki kar najbolje opišejo novinca so odlične vozne zmogljivosti. Odlična vodljivost, prostornost za potnike, prtljažni prostor velik kar 580 litrov, ekonomična poraba in udobje v vožnji, za katerega skrbi osem stopenjski avtomatski menjalnik.

maserati-levante-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485109175

Levante že od samega začetka ponuja veliko dodatne opreme, katero pa si seveda še vedno lahko prilagodite po lastnih željah. Bi-ksenonski žarometi z LED dnevnimi lučmi in LED lučmi za vožnjo v megli so prav tako že del serijske opreme. Notranjost avtomobila je športno elegantna, sedeži pa so izdelani iz vrhunskega italijanskega usnja. Tudi ostali del notranjosti je oblečen v dvobarvno usnje, med njimi pa je moč zaslediti še vstavke iz lesa in ogljikovih vlaken. Preko zaslona na dotik lahko upravljamo z ogrevanjem in prezračevanjem sedežev. Na voljo sta vrhunska zvočniška sistema, prvi harman/kardon z 14 zvočniki ter Bowers & Wilkins z 17 zvočniki.  

maserati-levante-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485108965

Zaradi uporabe ultralahkih materialov je v veliki meri zmanjšana teža karoserije, Levante pa ima najnižje težišče med svojimi konkurenti. Vzmetenje je popolnoma prilagodljivo voznim razmeram in pa načinu vožnje, ki si ga voznik izbere preko vmesnika in sicer med Normal načinom, I.C.E., Sport, Sport + z poudarjenim športnim vzmetenjem ali Off Road, ki še dodatno dvigne avtomobil od tal.

maserati-levante-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485109004

Pozabili niso niti na tako značilen Maseratijev zvočni podpis, saj je tudi pri modelu Levante ta še kako emocionalen in vsekakor del uporabniške izkušnje. Kot pri modelu Ghibli, so se tudi tukaj potrudili, da ima dizelski agregat skoraj enak zvočni podpis kot bencinski agregat.

maserati-levante-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485108967

Na voljo sta dva motorja, 3.0 V6 TWIN TURBO dizel z 275 konjskimi močmi in ceno 86.900 € in pa 3.0 V6 TWIN TURBO S bencinski agregat s 430 konjskimi močmi in ceno 122.000 €.

GALERIJA

  • Vir: Maserati
  • Foto: Anže Berlic

AKTUALNO