Maserati ghibli: predstavitev in cene

  • 27.12.2013
  • Žane Kurent
#

Maserati je za moj okus eden najboljših avtomobilskih skladateljev. Saj veste o čem govorim, o zvoku izpuha, seveda. Pri tem maserati ghibli ni nobena izjema.

maserati-ghibli-predstavitev-in-cene-1388166922

Tako kot ostali maseratiji je tudi ghibli dobil ime po vetru in sicer po vročem puščavskem vetru, ki vas bo prepihal na severnem delu afriške celine. S svojo hitrostjo naredi prepih tudi cestni maserati ghibli. Štirivratna limuzina odraža športnost in eleganco, ki smo jo kot vedno vajeni pri maseratiju. Ghibli tako ponuja prostoren prtljažni prostor in vrhunske zmogljivost v kombinaciji s štirikolesnim pogonom in nov dizelski motor

maserati-ghibli-predstavitev-in-cene-1388167370

Maseratijevo tehnično izpopolnost lahko razberemo v izbiri pretežno aluminjastih delov karoserije in šasije. Za zavidljivo lego na cesti skrbi posebna zasnova obes in prednja prečna vodila za maksimalno togost. S pravilno razporeditvijo komponent so tako dosegli enakomerno razporeditev teže v razmerju 50:50.

Video: maserati ghibli 3,0 V6 diesel

Q4 je maseratijeva nova štirikolesna pogonska tehnologija, ki zagotavlja izboljšane vozne lastnosti, večjo uporabno vrednost in zanemarljivo odstopanje v povprečni porabi goriva od maseratija s pogonom na zadnji kolesni par. Prednost štirikolesnega podona Q4 je v elektronskem sistemu, ki nadzoruje in prerazporeja navor z zadnjih na prednji kolesi v odvisnosti od številnih parametrov kot so: hitrost vožnje, hitrost posameznega kolesa, zavorni učinek, bočni pospešek, zasuk okoli vertikalne osi, nadzor stabilnosti, učinka ABS, kot zasuka volana, navora motorja, položaja pedala za plin in vklopljene prestave.

GALERIJA

Maserati ghibli nudi v svoji motorni paleti tri različne motorje: prvi je že omenjeni 3,0-litrski dizelski V6 z 202 kW (275 KM) in 570 Nm, ki nosi ceno 80.600 evrov. Osnovni bencinski agregat je tudi 3-litrski, vendar z 243 kW (330 KM) in 500 Nm. Slednji je dražji za 6.700 evrov. Močnejši bencinski motor ima ob enaki prostornini 302 kW (411 KM) in 550 Nm, s katerim dosežemo številko 107.000 evrov. V kombinaciji s štirikolesnim pogonom, se cena zadnjega prične pri 110.900 evrih.

Video: maserati ghibli

  • Vir: Maserati
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO