Lexus NX - predstavitev in cena

  • 30.11.2014
  • Žane Kurent
#

Lexus NX ni običajen predstavnik športnih terencev. Ne spogleduje se s sedanjostjo, temveč ves čas gleda v prihodnost, kar se opazi v ekstravagantni obliki in napredni hibridni tehnologiji. Spredaj ga prepoznate zaradi ogromne maske in dvojnih žarometov izredno ostre oblike, medtem ko je zadnji del zelo športno dvignjen. 

lexus-nx-predstavitev-in-cena-1417696219

Notranjost je prostorna, udobna, osrednja konzola je pregledna, morda bi si želeli zgolj kakovostnejše materiale, saj so dizajnerji notranjosti malo preveč posegali po plastiki. Celo pod usnjenim oblazinjenjem armaturne plošče smo občutili trdo plastiko.

lexus-nx-predstavitev-in-cena-1417696223

Bolj osupljiva je tehnologija. Lexus NX 300h poganja 2,5-litrski bencinski dual VVT, ki ustreza najvišjim okoljskim standardom Euro6. Njegov "asistent" pa je električni motor, s čimer ima lexus NX 300h na voljo skupno 197 KM. Povprečna poraba naj bi se gibala okoli 5 litrov/100 km, izpust CO2 pa je s 116 g/km najmanjši med konkurenti.

lexus-nx-predstavitev-in-cena-1417696227

NX je opremljen z 8 zračnimi blazinami, prilagodljivim tempomatom (ACC), varnostnim sistemom za preprečitev trka (Pre-crash Safety) in sedeži za zmanjševanje poškodb vratu. Lexus NX ima prav tako samodejno dolge luči, sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu pri vzvratnem speljevanju s parkirnega prostora (RCTA). Velja omeniti, da je med opremo tudi vmesnik na dotik, kamera za vzvratno vožnjo, sistem za zaznavanje nevarnosti trka in brzžično polnjenje telefona.

GALERIJA

In cena?

Lexus NX z osnovo opremo finesse stane 39.900 evrov, pri čemer je pogon speljan zgolj na sprednji kolesni par. Najdražji je lexus NX 300h luxury s štirikolesnim pogonom, za katerega morate pripraviti 55.900 evrov.

  • Foto: AvtoArena.si, Lexus

AKTUALNO