Lahko Apple z lastnim avtomobilom res vstopi v avtomobilsko industrijo?

  • 23.02.2015
  • Andrej Jama
#

V preteklih tednih smo slišali mnogo govoric, da naj bi ameriški proizvajalec računalnikov in mobilnih naprav Apple, delal na svojem avtomobilu. Apple govoric še ni uradno potrdil ali zanikal, zato smo zbrali nekaj argumentov za in proti applovemu vstopu na avtomobilski trg.

Pričelo se je z novačenjem avtomobilskih inženirjev

Project Titan je Applov skrivnostni projekt, ki naj bi se osredotočil na avtomobilski trg, bolj podrobno, na izdelavo lastnega applovega avtomobila. Če smo pred tedni pisali, da Tesla Motors novači Applove uslužbence, je tudi Apple zelo agresiven pri iskanju delovne sile v avtomobilski industriji. Med številnimi novimi zaposlenimi so tudi zveneča imena v avtomobilskem svetu.

Zaposlili so bivšega uslužbenca podjetja Autoliv, Roberta Gougha, ki izdeluje varnostne sisteme v avtomobilu (varnostne pasove, zračne blazine, senzorje ipd.). David Neslon je pri Tesli delal na električnih motorjih in menjalnikih. David Perner je prišel s Forda, kjer je delal na hibridnih vozilih. Jim Cuseo, ki je v Apple prišel leta 2010 pa je pri Fordu delal v raziskovalnem centru na sistemih za elektromehanični navor. Najbolj je odmeval prihod Johanna Jungwirtha, ki je bil direktor raziskovalnega centra pri Mercedes-Benzu. Kar nekaj "prestopov" se je končalo tudi s tožbami.

bo-apple-vstopil-na-trg-avtomobilov-1424704383

Zakaj bi računalniško podjetje izdelovalo avtomobile?

Vprašanje, ki se poraja mnogim je: zakaj bi podjetje, ki izdeluje računalnike in mobilne naprave leta 2014 vstopilo na avtomobilski trg? Izdelava avotmobila je zelo dolg postopek, naložbe v raziskave so ekstremno velike, varnostni predpisi so zelo ostri, produkcijska linija je kompleksna in odgovornost za produkt ogromna. Da ne omenjamo znanja, ki ga potrebuješ za izdelavo računalniških naprav v primerjavi z izdelavo avtomobila. Zakaj bi torej Apple rad izdeloval avtomobile?

Eden izmed možnih in najbolj očitnih odgovorov je: zato, ker so električni avtomobili trenutno nekaj, k čemur stremijo vsi v Sicilijevi dolini. Vrsto let je Google investiral v razvoj avtonomnih avtomobilov, Tesla Motors je zadnja leta pridobil veliko medijske izpostavljenosti zaradi njihovega modela S in karizmatičnega Elona Muska, Microsoft se aktivno udejstvuje pri izdelavi programske opreme za avtomobile, pa tudi letošnji CES 2015 je postal že skoraj avtosalon, s številnimi predstavitvami pametnih avtonomnih avtomobilov in sistemov za le-te. "Tech" podjetja so v svoje dolgoročne načrte pričela vključevati avtomobilsko industrijo, še posebej, ko je je šel razvoj v smer električnih "pametnih" vozil.

Po pisanju Wall Street Journala naj bi na Applovem avtomobilu že eno leto delalo slabih 1.000 ljudi. Tesla letno za razvoj porabi približno 1,5 milijarde dolarjev in proda okoli 35.000 avtomobilov. Te številke se zdijo astronomske, a za Apple, ki ima na voljo več kot 100 milijard dolarjev to ni nemogoč znesek. Skoraj zagotovo pa Applovega avtomobila ne bomo videli na cesti v prihodnjih letih, če sploh.

lahko-apple-z-lastnim-avtomobilom-res-vstopi-v-avtomobilsko-industrijo-1424719415

Zakaj Apple ne bo nov proizvajalec avtomobilov?

Če se mnogi Applovi navdušenci veselijo ob misli, da bodo nekoč poleg iMaca, iPhona in iPada lahko uporabljali še Applovo vozilo, so mnogi analitiki zelo skeptični. Poglejmo nekaj glavnih argumentov, zakaj Applov vstop na trg avtomobilske industrije ni tako dobra ideja kot se morda zdi.

Komplicirana proizvodnja linija

Izdelava avtomobila je kompliciran proces s čimer Apple nima izkušenj. Apple bi teoretično lahko avtomobil izdelal skupaj s kakšnim drugim proizvajalcem avtomobilov (Toyota ali Hyundai), a potem to več ne bi bil "Apple car". Koliko vpliva na avtomobil (poleg dizajna) bi Apple sploh imel v takem primeru?

Pomanjkanje izkušenj v avtomobilski industriji

Apple je zaposlil vodjo R&D oddelka v Mercedes-Benzu, Johanna Jungwirtha. Mnogi so prepričani, da je to neizpodbiten dokaz, da Apple dela na lastnem avtomobilu. Res? Ne pozabimo, da Apple intenzivno dela na svoji platformi CarPlay. Je torej bolj verjetno, da zaposluje ljudi iz avtomobilske industrije zato, ker želi svoje obstoječe naprave bolje povezati z avtomobilsko platformo CarPlay? Da.

Sindikati

Ameriška javnost bo zagotovo zahtevala, da Apple naredi ameriški avtomobil, brez oznake "Made in China". Apple nekaj komponent svojih produktov sicer izdela v ZDA, a velika večina je zaradi manjših stroškov narejena na Kitajskem. V kolikor bi se odločili, da bodo avtomobil naredili doma (npr. v Detroitu), se bodo hitro soočili s sindikatom United Auto Workers, ki ima trenutno 390.000 aktivnih članov. Si Apple želi lastnega avtomobila tako zelo, da bi se ukvarjal s sindikati? Malo verjetno.

Marže in avtomobilski trgovci

Apple svoj iPhone 6 naredi za dobrih 170 evrov in ga proda za okoli 600 evrov. Več kot 300-odstotni profit in odličen poslovni model! Pri avtomobilh je stanje drugačno. Marže avtomobilskih proizvajalcev so lahko od 40 odstotkov pa vse do 5 odstotkov. Tudi, če bi bile marže večje, je ogromna razlika med prodajo produkta za nekaj 10.000 evrov in 600 evrov.

Druga težava so avtohiše in trgovci in dokler avtomobil ne gre v povprečen Apple Store, to predstavlja veliko težavo. Apple v nekaj urah proda na milijone produktov z več kot 300 odstotno maržo, avtomobilov pa bi lahko prodal morda nekaj 100 (s 5 do 40 odstotno maržo) na mesec. Računice tu ni.

To je le nekaj glavnih težav s katerimi bi se soočil Apple na avtomobilskem trgu. Naj omenimo še, da se avtomobilska industrija nekako ne sklada z vizijo pokojnega Steva Jobsa, ki nikoli ni bil znan kot velik ljubitelj avtomobilov.

lahko-apple-z-lastnim-avtomobilom-res-vstopi-v-avtomobilsko-industrijo-1424719412

Na govorice se je odzval bivši direktor General Motors

Na govorice, da bo Apple izdelal lasten avtomobil, se je odzval tudi bivši direktor General Motors, Dan Akerson, ki opozarja Apple, da ne vedo v kaj se spuščajo. Za Bloomberg je povedal:

"Večina ljudi, ki niso v tej industriji, je ne razume in jo pogosto podcenjuje. Dobro naj razmislijo, če se mislijo spustiti v množično proizvodnjo avtomobilov. Mi vzamemo surovo jeklo in ga spremenimo v avtomobil. Nimajo pojma v kaj se spuščajo, če želijo postati del avtomobilske industrije."

Namesto izdelave avtomobila Akerson svetuje, naj se raje osredotočijo na programsko opremo avtomobila - to sicer že počnejo s CarPlay-em, a velika večina elektronike in programja v avtomobilu je narejena s strani proizvajalca.

Direktor podjetja Creative Strategies, Tim Bajarin, ki že leta spremlja Apple je povedal bolj verjeten scenarij: "Mislim da je Apple bolj zainteresiran za obvladovanje nadzornih plošč (programske opreme) v vseh prihodnjih avtomobillih. Nikakor jih ne vidim kot avtomobilskega proizvajalca."

Naj še dodam, da bi bil osebno veliko bolj vesel, če bi Apple z bivšimi Teslinimi uslužbenci razvil baterijo (stvar v kateri blesti Tesla Motors), ki bi zdržala več kot 1 dan. Kaj nam bo "Apple Car", če bi imeli iPhone 7 z baterijo, ki zdrži 5 dni. Uff...

  • Vir: WSJ, Bloomberg, TheVerge, Mashable
  • Foto: Jalopnik

AKTUALNO