Kia Cee'd - predstavitev in cene prenovljenega modela

  • 25.05.2016
  • Anže Berlič
#

Uradno se je prodaja prenovljenega Kiinega modela Cee'd pričela že pred nekaj meseci, a smo si tokrat lahko pobližje ogledali subtilne izboljšave zunanjosti, kakovostnejšo notranjost, širokemu izboru motorjev se je pridružil še 1,0 litrski T-GDI in predstavljena je bila nova športna linija GT Line.

kia-cee-d-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1464168995

Novi Cee'd predstavlja povsem evropski avto, saj je bil oblikovan, proizveden in v celoti zasnovan ravno v Evropi da bi kar se da zadostila okusu evropskih kupcev. Konkurente napada v razredu C, kateri je med vsemi drugi največji avtomobilski razred, tako v Evropi kot v Sloveniji, kjer je celo še malo nad evropskim povprečjem. Prenovo bi lahko na kratko opisali s tremi besedami: dizajn, kakovost in nižanje emisij. Te pojme bi lahko navedli tudi kot razloge za nakup, h katerim lahko dodamo še izredne bonuse pri nakupu vozila in nepremagljivo garancijo sedmih let. Tako tudi ne preseneti podatek, da so v Sloveniji od leta 2007 prodali že več kot 12.400 Cee'dov.

kia-cee-d-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1464168997

Od predhodnika je novi Cee'd podedoval prepoznaven slog sedaj pa so ga nadgradili z nizom vizualnih predelav. Prednji odbijač je sedaj širši in bolj oglat ima kromane obrobe okrog meglenk in novo ovalno obliko maske. Preoblikovan je tudi zadnji odbijač, ki s pomočjo športnega videza odsevnikov pričara večji in mogočnejši zadek avtomobila, končni pečat oblikovnim spremembam pa dodajo zadnje LED luči. Notranjost lahko kombiniramo v različnih barvnih kombinacijah, le ta pa je sedaj še izdatneje zvočno izolirana za še manj hrup in vibracije. Vsemu skupaj lahko dodamo še tri nove karoserijske barve in nova platišča v velikosti od 16 do 18 palcev. Kot vedno je prenovljena Kia polna varnostnih pripomočkov, odlično pa se odreže tudi na področju povezljivosti, tako z mobilnimi napravami, kot tudi s prenosom informacij v živo.

kia-cee-d-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1464168992

Novost predstavlja GT Line linija, katera doda športno noto s kockastimi LED prednjimi lučmi, oblikovno je bolj športna in okretna, nadeli so ji 17 palična platišča, kromane obrobe oken, stranska pragova, dvojno izpušno cev in GT logotip na prtljažnih vratih, v notranjosti pa veliko sive barve kot znak športnosti, svetlejše kromane detajle, aluminijaste stopalke, športni volan, športna prednja sedeža z logotipom GT in možnost predvajanja zvoka motorja v potniški kabini. Pri verziji GT je seveda na voljo 1,6 litrski T-GDI motor, kateri proizvede 150 kW (204 KM) moči.

kia-cee-d-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1464169001

Med motorji lahko izbiramo med petimi bencinskimi, kateri moč sega od  74 kW (100 KM) pa do 150 kW (204 KM). Med njimi velja izpostaviti Kiin prvi motor z zmanjšano prostornino, gre za 1,0 litrski T-GDI agregat, ki proizvede 73 kW (100 Km) ali 88 kW (120 KM) moči. Pri Kii so menja, da bo novi in izboljšani motor v dobri meri pričel izpodrivati agregat z 1,6 litra prostornine. Dizelski agregati so na voljo trije, njihova moč pa sega od 66 kW (90 KM) do 100 kW (136 KM). Vsi omenjeni agregati dosegajo EURO6 standarde. Novost je novi 7 stopenjski avtomatski menjalnik, kateri s pomočjo dvojne sklopke poskrbi za izboljšano udobje med vožnjo in pripomore k boljšemu izkoristku goriva.

kia-cee-d-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1464168996

Osnovna cena Kie Cee'd z 1,4 litrskim bencinskim CVVT agregatom in LX Active nivojem opreme znaša 15.190 EUR, najdražja različica z 1,6 litrskim CRDi dizelskim motorjem in EX GT-Line Navi nivojem opreme pa znaša 24.390 EUR. Cena najbolj prodajane in željene različice z 1,6 litrskim CRDi agregatom in EX Style paketom opreme, z že upoštevanim popustom, znaša 17.390 EUR.

GALERIJA

  • Foto: Boštjan Horvat

AKTUALNO