Katere avtomobilske znamke smo najpogosteje iskali na internetu v Sloveniji?

  • 19.12.2014
  • Žane Kurent
#

Več kot 94 odstotkov kupcev novih avtomobilov informacije preveri na spletu. Izjemna številka, ki ni nenavadna, saj lahko potencialen kupec pridobi vse tehnične podatke, ceno in recenzijo iskanega avtomobila v zgolj nekaj minutah.

Nas pa je zanimalo, katera vozila so bila najbolj iskana v spletnem iskalniku Google. V ZDA, kjer so podatki najbolj točni, je na prvem mestu iskalnih nizev Ford. Sledijo Jeep, Dodge, Toyota, General Motors, Subaru, Honda, Nissan, BMW in Tesla.

V Sloveniji je priljubljenost ključnih besed iz avtomobilskega sveta močno upadla novembra 2007, negativni trend pa se nadaljuje tudi letos, vendar Google napoveduje rahlo izboljšanje že v prihodnjem letu. Slovence pa so najbolj zanimale naslednje znamke: BMW, Renault, Audi, Ford in Mercedes-Benz.

katere-avtomobilske-znamke-smo-najpogosteje-iskali-na-internetu-1418988753

Kaj ste najbolj iskali na AvtoArena.si?

V letošnjem letu ste obiskovalci ustvarili skoraj 9 milijonov prikazov strani, na katerih ste povprečno ostali več kot 4 minute. Preko iskalnika Google pa ste najpogosteje vtipkali avtomobile kot so citroen cactus, volkswagen passat, ford mondeo, BMW serije 2 active tourer, renault twingo, nissan qashqai, porsche macan, dacia sandero, BMW X4, nissan micra, golf sportsvan, renault trafic, dacia duster, hyundai i40, fiat 500 plus, renault captur, alfa romeo giulia, renault megane, opel astra in golf 8, povezave pa so vas prevezale na AvtoArena.si.

  • Vir: GoogleTrends, Google Analytics
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO