Kakšna presenečenja ima za nas opel v Ženevi?

  • 15.02.2015
  • Klemen Miklavžin
#

3. marca 2015 bo del uredništva že na največjem avtomobilskem sejmu v Ženevi. Tam bomo priča vsem avtomobilskim novostim, o katerih boste obveščeni nemudoma, nekaj informacij pa nam avtomobilski proizvajalci posredujejo že pred dogodkom.

Ena od novosti je opel OnStar

V drugi polovici leta 2015 bo v osebna vozila znamke uveden sistem Opel OnStar. Sistem predstavlja naslednjo stopnjo omreženja in povezljivosti v avtomobilih v Evropi. 

Sistem Opel OnStar zagotavlja vsestransko podporo, vključno z nujno pomočjo voznikom na cesti, 24 ur na dan, 365 dni na leto. Vedno in povsod je namreč je namreč uporabniku zagotovljen svetovalec. V primeru, da se v avtomobilu sproži varnostna zračna blazina, pa se bo delovanje sistema zažene samodejno.

Sistem zagotavlja tudi stalen pretok informacij o delovanju avtomobila. Preko aplikacije za pametne telefone Opel OnStar lahko uporabnik sledi podatkom o tlaku v pnevmatikah, kakovosti in količini olja v motorju ter še marsičem drugem. Tudi zaklepanje in odklepanje vozila je mogoče upravljati s pomočjo aplikacije pametnega telefona. OnStar pa se ob kraji avtomobila prelevi v ‘tesnega sodelavca policije’, ki pomaga odkriti lokacijo vozila. 

S sistemom Opel OnStar bodo avtomobili znamke postali zmogljive mobilne Wi-Fi vstopne točke. Z njimi bo mogoče povezati do sedem mobilnih naprav, s katerimi bodo potniki preko družbenih omrežij v nenehnem stiku z družino in prijatelji. 

Novost v segmentu mestnih vozil: opel karl

Za vstopni model petvratnega avtomobila za pet oseb, s prostornino prtljažnika do 940 litrov in dolžino zunanjosti le 3,68 metra, bo namreč potrebno odšteti 9500 evrov (maloprodajna cena v Nemčiji). Kupci bodo lahko izbirali med tremi stopnjami opremljenosti in desetimi barvami zunanjosti. Pod pokrovom motorja bo novi 1.0 ecotec največje moči 55 kW/75 KM. S paketom ecoFlex je poraba goriva zmanjšana na 4,3 litra na 100 km v kombiniranem ciklu, kar predstavlja ekvivalent izpustu 99 g CO2 na kilometer vožnje. Več o vozilu opel karl...

kaksna-presenecenja-ima-za-nas-opel-v-zenevi-1424025774

Nova opel corsa OPC z 207 KM

Nova opel corsa OPC bo pred svetovno javnost prvič postavljena na ogled s posebno mislijo na izkušene športne voznike. Skladno s tradicijo OPC bo Corsa z vrha ponudbe, v posebni modri barvi flash blue, nemudoma prepoznana kot nesporna članica avtomobilov ustvarjenih v Opel Perfomance Centru. Dirkaški sedeži Recaro, usnjen in na dnu sploščen volanski obroč, športne stopalke, velike odprtine za zajemanje hladilnega zraka spredaj, prepoznaven pokrov motorja, bočne obrobe, izstopajoč spojler in usmerjevalnik zraka na spodnjem delu zadaj, med dvema izpušnima cevema, zgovorno pričajo o zmogljivostih nove generacije corse OPC.

kaksna-presenecenja-ima-za-nas-opel-v-zenevi-1424025748

  • Vir: Opel
  • Foto: Opel

AKTUALNO