Kakšna je ocena varnosti novega renault twinga?

  • 06.10.2014
  • Aleš Kerbler
#

Novi twingo je že zavzel slovenske ceste. Več o njem si lahko preberite na povezavi: renault twingo.

Preden ga zapeljemo na test, smo pregledali še njegovo oceno varnosti in zaščite potnikov v primeru trčenja, oziroma nesreče. Kontrolo izvaja evropsko združenje za varnost v prometu EuroNCAP.

Prejel je štiri zvezdice od petih

Inženirji so skozi številne teste in trčenja ugotovili, da si renault twingo zasluži 78 odstotkov za varnost potnikov v avtomobilu. Voznik bi lahko ob čelnem trčenju z oviro prejel večje bolečine v gležnjih, v primeru bočnega trka je največ možnosti za poškodbo ramenskega obroča. Varno se bodo v novem twingu počutili tudi otroci, saj je s tega področja prejel novi twingo kar 81 odstotkov. V primeru trka s pešcem jo bo slednji slabše odnesel. Varnostni inženirji so ugotovili, da odbijač dobro opravlja svojo nalogo v primeru trka, medtem ko pokrov motorja in vetrobransko steklo ne nudita zadovoljive ublažitve. Ocena je 68 odstotkov. 

Kar se tiče vgrajene varnostne opreme, zaposleni pri EuroNCAP pogrešajo opozorilo na nenadno menjavo pasu v serijski opremi in samodejno zaustavljanje v prometnih konicah. Ocena varnosti je 56 odstotkov.

  • Vir: EuroNCAP
  • Foto: EuroNCAP

AKTUALNO