Kadjar! Renaultovo orožje v segmentu športnih terencev

  • 02.02.2015
  • Žane Kurent
#

Renault kadjar; novo ime v segmentu SUV, ki se je v zadnjih letih močno razširil. Tako je renault captur dobil velikega brata, ki bo tekmoval proti nissanu qashqaiju, ford kugi, hyundaiju ix35, mazdi CX-5 in toyoti RAV4.

Že bežen pogled na kadjarja nam pove, da gre za Francoza, ki je svojo obliko dobil s križanjem capturja in cliota. Oblikovalci so dodali še malo steroidov in nastal je kadjar; mišičast, pompozen športni terenec iz renaulta.

kadjar-renaultovo-orozje-v-segmentu-sportnih-terencev-1422914613

Drugačen je v notranjosti. Potniška kabina je veliko bolj umirjena kot pri ostalih manjših modelih renault. Pri renaultu samozavestno pravijo, da so dodali "premium" občutek, zaradi katerega se bodo potniki počutili bolje. Kadjar je vsekakor bolj resen kot clio in captur, navsezadnje bo na voljo v dvo- in štirikolesni različici.

Kadjar, prvi renault, ki ga bodo izdelovali na Kitajskem

Renault kadjar je dolg 4,45 m, širok 1,84 m in visok 1,60 m. Da je kadjar večji kot qashqai dokazuje tudi prostoren prtljažni prostor s 472 litri. Zadnji sedeži se zložijo v razmerju 60:40. Kadjar ima tudi številna odlagalne površine; skupaj bi jih bilo okoli 30 litrov.

kadjar-renaultovo-orozje-v-segmentu-sportnih-terencev-1422914619

S kadjarjem pride v prodajo tudi nov infozabavni multimedijski sistem R-Link 2, ki se je v prejšnji različici izkazal kot uspešnega. V paketu je 7-palčni barvni TFT zaslon na dotik, glasovno upravljanje navigacijskega sistema, povezljivost z mobilnim telefonom, uporaba mobilnih aplikacij in radio.

Cena renault kadjarja in njegov prihod v Slovenijo še nista potrjena. Več bo znano po avtomobilskem salonu v Ženevi, ki se bo odvijal v prvih dneh marca 2015.

GALERIJA

  • Vir: Renault
  • Foto: Renault

AKTUALNO