Jerremy Clarkson uradno odpuščen z BBC-ja. Nasvidenje, Top Gear!

  • 25.03.2015
  • Andrej Jama
#

BBC je danes uradno potrdil, da zvezda oddaje Top Gear, Jeremy Clarkson, zapušča televizijsko hišo. Generalni direktor Anthony Hall je potrdil, da mu pogodbe ne bodo podaljašali. Hall je povedal, da odločitev ni bila lahka, a glede na poročilo, ki ga je napisal Ken MacQuarrie o incidentu 4. marca letos, te napake žal ne morejo spregledati. Res je, da gre za eno največjih zvezd te televizijske hiše, a kot pravijo je potrebno spoštovati BBC-jeve vrednote spodobnosti in spoštovanja, kamor zagotovo ne spada fizično obračunovanje.

BBC je Clarksonu pogodbo suspendiral 10. marca, ko je na snemanju verbalno in nato še (po poročilu sodeč približno 30 sekund) fizično obračunal s producentom oddaje Oisinom Tymonom.

BBC želi za leto 2016 nadaljevati z novo sezono Top Geara, a se zavedajo, da bo to brez ustaljene ekipe velik izziv.

Bitanski novinarji so nemudoma obiskali Clarksonovega sovoditelja Jamesa Maya, ki je povedal, da je pravkar izvedel za to novico in da hiti prodati svojega Ferrarija na eBayu. Na vprašanje ali bo ostal na oddaji je odgovoril, da je trojica pri BBC-ju kot "paketna ponudba" in da mora dobro premisliti, če bo ostal kot voditelj v morebitnih prihodnjih oddajah.

Vprašanje, ki se poraja ni le, ali se bo oddaja Top Gear nadeljevala, temveč predvsem kakšna bo brez glavne zvezde, Jerremyja Clarksona.

  • Vir: BBC

AKTUALNO