Hyundai Ioniq - predstavitev in cene novega modela

  • 01.02.2017
  • Anže Berlič
#

Ioniq za znamko Hyundai predstavlja veliko novost, saj gre za prvi njihov avtomobil, pri katerem za pogon poskrbi električna energija. Ob lansiranju sta na voljo modela z hibridnim in pa popolnoma električnim motorjem, v jesenskem času pa se jima pridruži še priključni hibridni model.

hyundai-ioniq-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485950135

Zunanjost avtomobila je prilagojena družinskemu videzu, kljub vsemu pa ima tu aerodinamika velika vlogo. S tem se zmanjša količnik upora zraka in obenem poskrbi za manjšo porabo energije pri vožnji. Za oblikovanje je Ioniq dobil tudi Red Dot nagrado. K aerodinamiki prispevajo zavese na prednjih kolesih, popolnoma prekrito dno avtomobila, zadnji difuzor, hibridni model pa ima v prednji maski sistem tri stopenjskih loput, ki oskrbujejo motor z potrebnim zrakom in obenem skrbijo za hlajenje motornega prostora.

hyundai-ioniq-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485950139

Hibridni model Ioniqa prepoznamo po bi-ksenonskih žarometih in LED pozicijskih lučeh v obliki črke C. Maska je značilno šest kotna, kar pri znamki Hyundai že dobro navajeni zaradi ostalih modelov. Hibrida je mogoče naročiti v osmih različnih barvah, med katerimi sta kavno rjava in jekleno siva izključno namenjeni samo avtomobilom s hibridnim pogonom. Hibridni Ioniq je obut v lahka aluminijasta platišča v velikosti 15 ali 17 palcev, na katerih so nameščene pnevmatike z nizkih kotalnim uporom. Na zunanjosti hibrida krasi še modra ali srebrna črta, odvisno od barve avtomobila.

hyundai-ioniq-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485950157

Električna različica ima od vseh modelov še najbolj očitno prednjo masko, saj v njej ne boste našli odprtine za zrak. Namesto bi-ksenonskih žarometov ima nameščene LED žaromete, del sprednjega in zadnjega spojlerja, ter prag avtomobila pa so obarvani v srebrno ali rdečkasto rjavo bakreno barvo. Za električni model je na voljo sedem barv, med katerimi je ekskluzivna plamensko rumena barva.

hyundai-ioniq-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485950255

Notranjost je prav tako kot električna energija, predana ekologiji, saj so vanjo vgradili posebne eko materiale, med katerimi lahko izpostavimo neke vrste plastiko, ki pa je precej manj nevarna okolju, saj je narejena iz lesnega in vulkanskega prahu. Na pogled je popolnoma enaka kot navadna plastika, pri otipu pa se kaj hitro opazi razlika. Tudi v notranjosti najdemo napredne tehnologije, klimatska naprava je posebej prirejena za čim manjšo izgubo energije med delovanjem. Električna različica ima za ogrevanje nameščeno toplotno črpalko. Osrednja konzola se ponaša z 7 paličnim visokoresolucijskim zaslonom na dotik, omogočena pa je tudi podpora različnim sistemom povezljivosti, tako z Apple kot Android napravami.

hyundai-ioniq-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485950388

Tako kot pri vseh Hyundajevih avtomobilih, je tudi v tem primeru dobro poskrbljeno za varnost potnikov in voznika. Tehnologija se prepleta skozi ves avtomobil, začenši z trdno zgradbo, ki vsebuje 53% jekla visoke trdnosti. Za varnost potnikov skrbi 7 zračnih blazin, med katerimi je tudi kolenska za voznika. S tehničnimi pomagali lahko Ioniq avtonomno zavira, uporablja pametni tempomat, opozarja na vozila v mrtvem kotu, ohranja smer vožnje in preprečuje nenadno in nehoteno menjavo voznega pasu.

hyundai-ioniq-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485950370

Ioniq hibridni pogon sestavljata 1,6 litrski GDI agregat z 77 kW (105 KM) moči, v povezavi z električnim motorjem, ki ima 32 kW (43,5 KM), napaja pa ga baterija s kapaciteto 1,56 kWh. Skupna sistemska moč tako znaša 103,6 kW (141 KM), prenos pa se vrši preko 6 stopenjskega robotiziranega menjalnika z dvojno sklopko. Hibrida lahko uporabljamo v Eco ali Sport načinu, pri izbiri voznega profila pa se temu primerno spremeni tudi grafika na osrednjih prikazovalnikih v avtomobilu.

hyundai-ioniq-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485950369

Električni Ioniq premore 88 kW (120 KM) moči in je opremljen z baterijo, ki ima kapaciteto 28 kWh. Pri povprečni porabi 11,5 kWh/100km ima tako v idealnih razmerah doseg okoli 280 kilometrov. Pri hitrem polnjenju, se baterije do 80% napolni v zgolj 23 minutah. V primeru da polnimo avtomobil preko navadne vtičnice, bomo za polnitev potrebovali okoli 8-9 ur. Menjalnik nima klasične ročice vendar ga upravljamo preko gumbov in lahko izbiramo med tremi načini vožnje, Eco, Normal ali Sport. Pri tem lahko tudi nastavljamo regenerativno zaviranje s štirimi različnimi stopnjami.

hyundai-ioniq-predstavitev-in-cene-novega-modela-1485950162

Ioniq ponuja najobsežnejši garancijski paket, kar 5 let brez omejitve kilometrov, poleg tega pa nudijo še 8 letno garancijo na baterijo, oziroma zagotavljajo njeno delovanje do 200.000 kilometrov. Električni Ioniq ima dva nivoja opreme in sta oba bogato opremljena. Premium stane 35.000 €, Impression pa 37.500 €. Pri tem je potrebno upoštevati še subvencijo v višini 7.500 €, kar pomeni da je končna cena za kupca med 27.500 in 30.000 €. Ioniq s hibridnim pogonom ima 3 nivoje opreme, cene pa z promocijskim popustom znašajo od 22.990 € do 28.490 €. 

GALERIJA

  • Vir: Hyundai
  • Foto: Anže Berli?

AKTUALNO