Hyundai i40 s pomlajenim obrazom in menjalnikom z dvojno sklopko

  • 12.12.2014
  • Klemen Miklavžin
#

Hyundai i40, poslovna limuzina in karavan, ki sta izdelana po odlično zastavljenemu receptu, vendar pravega uspeha v Sloveniji, kot bi si zaslužil, ni doživel. Ob tokratni prenovi so ga še izboljšali - ga bomo zato več videvali na cesti?

Prva sprememba je spremenjena maska, ki jo hyundaijevi oblikovalci prakticirajo na vseh hyundaijih, od kar je na trgu prisoten hyundai sante fe. V odbijač so vgradili tudi LED meglenke in spremenili podobo žarometov z vgrajenimi LED dnevnimi lučmi. Iz hyundai genesisa, ki ga v Sloveniji ni možnost kupiti, pa so si sposodili atraktivna lita platišča velikosti 16" in 18".

hyundai-i40-s-pomlajenim-obrazom-in-menjalnikom-z-dvojno-sklopko-1418408182

hyundai-i40-s-pomlajenim-obrazom-in-menjalnikom-z-dvojno-sklopko-1418408181

Motorna paleta se ne bo spreminjala, tako ostaja še vedno edina prava izbira 1,7-litrski dizel s 115 KM in 141 KM, ki je povezan s šest stopenjskim ročnim menjalnikom, kasneje pa bodo ponudili še športni DCT 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko.

Hyundai pravi, da so izboljšali tudi vozne lastnosti z namestitvijo sistema ATCC (Advanced Traction Cornering Control), ki v pomoči elektronskih senzorjev posnema delovanje delne zapore diferenciala. Rezultat je boljša lega na cesti in več oprijema pri vožnji skozi zavoje. Novi i40 bo deležen še enega zanimvega sistema; prepoznaval bo prometne znake in jih prikazoval na zaslonu za volanom. Za osrednji zaslon pa pravijo, da so zboljšali odzivnost senzorjev za dotik in vašim ušesom pa namenili izbiro med dvema novima zvočnima sistemoma.

hyundai-i40-s-pomlajenim-obrazom-in-menjalnikom-z-dvojno-sklopko-1418408180

  • Vir: Hyundai
  • Foto: Hyundai

AKTUALNO