Hyundai i20 - nov nabrit hyundaijev mestni malček

  • 11.08.2014
  • Žane Kurent
#

Hyundai i20. Sedaj že prejšnja generacija hyundaija i20 je bila dokaj "škatlasta", medtem ko nas je novi hyundai i20 osupnil z dinamičnimi potezami.

Že prve fotografije dajejo vedeti, da je novi i20 modernega videza. Novi model deluje lepše, saj mu nova športna maska nadvse pristoji kot tudi zadnji del vozila in C-stebriček, ki je obarvan v črno.

Hyundai i20 je dolg 4035 mm, vendar bolj kot to je pomemben podatek o medosni razdalji, ki je daljša za 45 mm in meri 2570 mm. V splošnem to pomeni, da bo v potniški kabini več prostora za potnike. Hyundai celo pravi, da je novi i20 najbolj prostorno vozilo v segmentu. S 320-litrskim prtljažnim prostorom bo izjemno praktično nalagati tudi prtljago v avtomobil. 

Žal fotografij notranjosti še nimamo, vendar si jih obetamo kmalu. Kljub temu že vemo, da bo novi hyundai i20 imel prenovljeno obliko multifunkcijskega volana, dotok svežega zraka iz klimatske naprave za potnike v drugi vrsti, naslon za roke z dodatnim prostorom za potrebščine, supervision merilnike, USB in AUX podporo, avtomatsko klimatsko napravo. Del opreme je še start/stop gumb, pametni ključ, Bluetooth povezava, električno zložljiva zunanja ogledala...

hyundai-i20-novi-hyundaijev-malcek-ki-deluje-nadvse-sportno-1407751338

Hyundai i20 z višjim paketom opreme bo imel tudi LED zadnje luči, kamero za vzvratno vožnjo in panoramsko streho, katero se bo dalo odpreti in tako dobiti še nekaj svežega zraka in vitamina D.

Vas zanima cena novega hyundaija i20? Morda želite vedeti, kateri motorji bodo obstajali? Za te podatke bo potrebno še počakati. Uradna predstavitev modela sledi oktobra 2014. Nato pride na vrsto prodaja vozila.

  • Vir: Hyundai
  • Foto: Hyundai

AKTUALNO