Hyundai Grand Santa Fe - predstavitev in cene prenovljenega modela

  • 29.11.2016
  • Anže Berlič
#

Hyundai se je prenove modela Grand Santa Fe lotil zelo temeljito, saj se novinec ponaša z osveženim stilom, še več prostornosti in z večjim poudarkom na varnosti.

hyundai-grand-santa-fe-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1480369015

Stilske spremembe so se dotaknile prednjih in zadnjih luči, ravno tako je osvežena prednja maska, ki sedaj nosi novi kaskadni Hyundai obraz, ta pa v kombinaciji z LED žarometi pusti še večji vtis. Pri tem niso pozabili na osvežitev bočnih linij, na izbiro pa so dodali tudi nekaj novih platišč dimenzij 18 in 19 palcev.

hyundai-grand-santa-fe-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1480369078

Grand Santa Fe predstavlja vrhunes Hyundai SUV ponudbe in s skoraj petimi metri dolžine ponuja obilico prostora in je namenjen predvsem tistim, ki jim je standardni Santa Fe, kljub vsemu kar ponuja, še vedno premajhen. Notranjost se lahko pohvali z več elegance in prestiža s tem pa je zagotovljeno večje udobje na daljših potek, poleg tega pa avtomobil uporabniku nudi tudi nekaj športnosti.

hyundai-grand-santa-fe-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1480369104

Občutno je bila prenovljena tehnološka plat avtomobila, kar je opazno že pri armaturni plošči, ki je večja,obogatena in ima navigacijo s še večjim zaslonom. Največji poudarek je na novih varnostnih sistemih, med katerimi velja omeniti radarski tempomat, ki obenem nudi podporo še sistemoma za prerpečevanje naleta in samodejno zaviranje v primeru peščev na cestišču. V pomoč so nam še sistema za nadzor mrtvih kotov in samodejno preklapljanje med dolgimi in kratkimi lučmi. Za lažje manevriranje skrbijo kamere s 360 stopinjskim pregledom okoli vozila, s pomočjo njih pa je omogočena tudi pomoč za bočno ali vzvratno parkiranje.  

hyundai-grand-santa-fe-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1480369286

Agregat, ki bo poganjal novinca je bil ravno tako deležen prenove, s tem pa so dosegli še večjo ekonomičnost in še dodatno zmanjšali izpust škodljivih emisij. 2,2 litrski dizelski agregat ima moč 147 kW (200 KM), prenos pa se vrši preko šeststopenjskega avtomatskega menjalnika. Štirikolesni pogon je del standardne opreme.

hyundai-grand-santa-fe-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1480369202

Grand Santa Fe bo mogoče naročiti z dvema nivojem opreme. Malo prodajna cena za paket Limited znaša 48.600 €, za še bolj bogat paket opreme Impression pa 54.870 €.

GALERIJA

  • Vir: Hyundai
  • Foto: Anže Berli?

AKTUALNO