Honda Jazz - Predstavitev in cene novega modela

  • 01.04.2016
  • Anže Berlič
#

Jazz je najnovejši Hondin predstavnik, ki dopolnjuje novo in osveženo modelno paleto. Predhodnice 3. generacije Jazz-a so bile v dveh generacijah skupno prodane v  več kot 5,5 milijonov primerkih. Novinko so predstavili kot najbolj funkcionalnega kompaktneža na svetu, odlikuje pa jo prostornost z vsestranskostjo in prilagodljivostjo, učinkovitost z inovativno tehnologijo in nizko porabo goriva, ter kako z občutkom kakovosti in zabavo v vožnji. Snovalci so pri novem modelu uporabili tako imenovano MM filozofijo (Man Maximum, Machine Minimum), pri kateri gre za to, da se potnikom nameni kar največ prostora, motornemu delu pa posledično toliko manj prostora. Pri novem modelu pri Hondi izpostavljajo štiri ključna področja in sicer dizajn, notranjost, zmogljivost in varnostne sisteme.

honda-jazz-predstavitev-in-cene-novega-modela-1459718050

Dizajn je namenjen vsem starostnim skupinam in ponuja pravo ravnovesje med dinamičnostjo in praktičnostjo. Zunanjost poudarja prosojna in futuristična oblika, športni aero dizajn prednjega in zadnjega odbijača, skoraj navpično steklo in v vogale nameščene zadnje luči. V notranjosti nas pričaka sofisticirana futuristična armaturna plošča, ki daje občutek prostora in široke preglednosti. Usmerjena je k vozniku in preseneti s svojim izrazitim 3D dizajnom. Po zaslugi nove zasnove je sedaj med potniki na prednjih in zadnjih sedežih dodatnih 80mm prostora, za noge med prvo in drugo vrsto pa kar 115mm. Prtljažni prostore se je povečal za 17 litrov in sedaj meri 354 litrov v primeru, da je zadnja klop pokonci, če pa jo zložimo dobimo prtljažni prostor prostornine 1.314 litrov.

honda-jazz-predstavitev-in-cene-novega-modela-1459718054

Nova motorno ponudbo predstavlja 1.3 i-VTEC bencinski agregat, kateri v sebi združuje moč in učinkovitost, je bolj varčen od dosedanjega 1.2 litrskega motorja in bolj dinamičen od dosedanjega 1.4 litrskega motorja. Agregat proizvede 75 kW (102 KM) in 123 Nm navora pri 5000 vrt/min. Novi šest stopenjski ročni menjalnik in krajša prestavna razmerja, ki so širše razporejena, omogoča nižjo porabo goriva in nudi boljši in kakovostnejši občutek prestavljanja. Na izbiro je tudi novi CVT menjalnik s širšim območjem delovanja, znižanim tresenjem in je bolj učinkovit od ročnega menjalnika. Najsodobnejša aktivna varnost je sestavljena iz sistema za opozorilo pred čelnim trkom, opozorilom pred zapuščanjem voznega pasu, za dodatno varnost pa skrbijo še sistemi za prepoznavanje prometnih znakov, podpora dolgim lučem in inteligentni omejevalnik hitrosti.

honda-jazz-predstavitev-in-cene-novega-modela-1459718042

Honda Jazz ima tri nivoje opreme, Trend, Comfort in Elegance. Pri vseh je na voljo že omenjeni 1,3 litrski bencinski agregat, menjalnik pa imate na voljo ročno ali CVT. Začetna cena Honde Jazz znaša 15.800 €, najbolje opremljena različica z CVT menjalnikom pa stane 20.600 €.

GALERIJA

 


AKTUALNO