Honda CR-V – predstavitev in cene prenovljenega modela

  • 06.05.2015
  • Gregor Žvab
#

Hondin edini športni terenec je doživel obširno prenovo. Morda ne ravno na prvi pogled, a novosti je več, kot jih avto kaže. Začenši z dimenzijami, saj je avto, kljub praktično nespremenjeni obliki, na zunanjih merah nekaj malega celo pridobil.

honda-cr-v-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1431544506

Daljši in nižji

Tako je v dolžino zrasel za 3,5 cm, 1,5 cm so širši koloteki, kar zagotavlja večjo stabilnost vozila, za prav toliko pa so ga, seveda zahvaljujoč izboljšavam podvozja, približali tlom. Spremembe sta doživela žarometa, ki se sedaj ponašata tudi z dnevnimi LED lučmi. S pogonskega vidika ima CR-V v sebi dve veliki novosti. Prva je zagotovo 1.6 litrski dizelski agregat, ki ob pomoči dveh turbin zmore 118 kW (160 KM) in zamenjuje starejšega 2.2 litrskega dizla. 1.6 litrski dizel je na voljo tudi z 88 kW (120 KM), CR-V-ja pa si je možno omisliti tudi z 2.2 litrskim bencinskim motorjem, ki zmore 114 kW (153 KM). Druga velika novost pa je 9 stopenjski samodejni menjalnik, ki je bil razvit povsem na novo. Na voljo je sicer zgolj z najmočnejšim dizlom in pa bencinskim motorjem, z omenjenima pa je kompatibilen tudi štiri kolesni pogon.

honda-cr-v-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1431544503

Z varnostnega vidika je novost sistem Sensing, ki združuje sprednjo kamero in radar. Avto ta lahko zaznava druga vozila v mrtvem kotu in celo predvideva obnašanje vozil pred nami (menjavanje pasov, ipd.), za kar skrbi poseben algoritem. Tu je še aktivni, radarski tempomat, ter dva različna sistema za preprečitev in ublažitev trka.

Pozdravljeni, moje ime je Honda Connect

Multimedijo smo spoznali že v prenovljenem CIVIC-u in se imenuje Honda Connect. Za uvod je potrebno izpostaviti, da sistem obvlada slovenski jezik, kar se pri proizvajalcih vedno bolj uveljavlja, kljub temu pa prav razširjeno še ni. Za navigacijo skrbi podjetje Garmin, izdatne povezljivosti pa obsegajo tehnologijo bluetooth ter USB in celo HDMI vmesnika. Na zaslonu se prikazuje tudi slika kamere za vzvratno vožnjo, ki je sedaj opremljena z aktivnimi smernimi črtami.

honda-cr-v-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1431544508

Pri prenovi Honde CR-V zagotovo silita v ospredje nov, močan dizelski agregat, ter 9 stopenjski menjalnik, a tudi ostali »popravki« niso zanemarljivi, saj je CR-V sedaj še udobnejši in bolje zvočno izoliran. Izolirati pa niso uspeli cene, saj je avto po prenovi od 500 do 1000 evrov dražji, lahko pa si ga omislite od 25.370 evrov naprej.

GALERIJA

  • Vir: honda.si
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO