Honda CIVIC – predstavitev in cene prenovljenega modela

  • 20.04.2015
  • Gregor Žvab
#

Manjše, a ne nepomembne spremembe

Aktualna generacija avtomobila Honda CIVIC šteje približno štiri leta, tako da je prišel čas za osvežitev modela. Le-ta je zapeljal tudi na slovenske ceste, z njim pa smo se na kratko zapeljali po gorenjskih cestah. Na prvi pogled sprememb ni veliko, saj je izgled CIVIC-a ostal skorajda enak. Pozorno oko bo opazilo LED dnevne luči, ki obkrožajo sprednja žarometa, nov je odbijač in tudi maska vozila. Prav tako so posodobili svetila na zadku, vendar le pri pet vratni različici. Tourer (karavan) zadaj ostaja enak.

honda-civic-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1429564942

Tehnično bolj pomembne spremembe so namenili drugim področjem. Izboljšali so upravljanje in okretnost avtomobila, povečali udobje ter izboljšali zvočno izolacijo. Poleg tega je bil avto deležen nekaj aerodinamičnih popravkov, kjer velja izpostaviti boljše tesnjenje motornega pokrova in drugačno obliko zadnjega usmerjevalnika zraka (spojlerja).  Omeniti velja še sistem AHA (Agile Handling Asist), ki v kombinaciji z VSA sistemom poseže, ko zazna hitrejši odziv krmilnega mehanizma. S tem umirja nihanje karoserije in pomaga vozilu natančneje ter bolj predvidljivo slediti predvideni smeri vožnje.

honda-civic-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1429564939

S CIVIC-om komunicirate v Slovenščini

Notranjost večjih sprememb ni doživela, je pa povsem nov multimedijski sistem Honda Connect, ki deluje na osnovi operacijskega sistema Android. Nudi popolno povezljivost s pametnimi telefoni, brezžično povezavo v splet, razširitve preko aplikacij, predvajanje zvočnih in video datotek s praktično vseh mogočih zunanjih virov, nenazadnje pa je sistem opremljen tudi s HDMI video vhodom, kar je v avtomobilskem svetu kar mala eksotika. Tu je še Garminov navigacijski sistem, ki mu lahko pet let brezplačno posodabljate karte, ne manjka pa niti kamera za vzvratno vožnjo. Ob tem je treba pohvaliti dejstvo, da celoten sistem obvlada slovenski jezik.

honda-civic-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1429564974

Nekaj sprememb so doživeli tudi paketi opreme, ki jih je po novem pet (v Tourerju štirje, saj le-ta ni možen z opcijo Sport). Osnova je Comfort, nadaljuje pa se preko Elegancea, Sporta in Lifestylea, do Executivea. Motorna paleta ostaja nespremenjena. V pet vratni različici so na voljo trije, 1.4 in 1.8 litrska bencinska (73/104 kW – 100/142 KM) ter 1.6 litrski dizelski z 88 kW (120 KM), medtem ko je Tourer dobavljiv zgolj z močnejšim bencinskim ter dizelskim motorjem.

honda-civic-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1429564945

Cenovno je posodobljeni CIVIC nekoliko dražji, kot je bil do sedaj. Z 1.4 litrskim motorjem in paketom opreme Comfort vam je na voljo za 18.970€, medtem ko se prvi Tourer prične pri 21.990€.

GALERIJA

  • Vir: Honda
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO