Hennessey venom GT z novim hitrostnim rekordom

  • 25.02.2014
  • Nejc Kovačič
#

Trenutni hitrostni rekord ima v lasti bugatti veyrona super sport, ki je z dvema vožnjama dosegel povprečno hitrost 431 km/h. A danes se bomo posvetili hennesseyu venomu GT, ki pravi, da je nov svetovni rekord njihov. Morda res.

hennessey-venom-gt-z-novim-hitrostnim-rekordom-1393324805

Na svetu ni veliko lokacij, kjer proizvajalci lahko preizkušajo maksimalne zmogljivosti svojih vozil, če seveda govorimo o tistih najboljših super športnih avtomobilih. Hennessey je imel pri izbiri testne steze veliko težavo, saj si eno izmed takšnih lasti kar volkswagen, ki je lastnik bugattija. Zato so potrkali na vrata ameriške vesoljske agencije NASA, ki pa uporabo steze dovoljuje samo za primer znanstvenih testiranj. Pri hennesseyu so potem rekli, da bodo pač preizkušali novo sintetično olje. In so štartali...

Venom GT je dosegel rekordno hitrost 435 km/h, ampak...

Po pravilih Guinnessove knjige rekordov je potrebno progo prevoziti dvakrat, česar pa zaradi pravil NASE niso smeli storiti. Tudi t.i. umestitev rekorda med serijskimi vozili je vprašljiva, saj so pri hennesseyju do tega trenutka naredili samo 11 venomov GT. 

Tako ostaja največja hitrost samo številka na papirju, ki pa uradno ni zapisana nikjer.

hennessey-venom-gt-z-novim-hitrostnim-rekordom-1393324804

  • Vir: Hennessey
  • Foto: Hennessey

AKTUALNO