Gospodarski vozili leta ford in renault trucks

  • 22.04.2014
  • Uredništvo
#

Na 9. sejmu Gospodarska vozila, ki sestavlja sejemski četverček, smo danes izvedeli, kdo sta gospodarski vozili leta 2014. Naziv sta reviji Transport ter Mehanik in Voznik, ki sta izbor letos organizirali že devetič, podelili v dveh kategorijah. Dostavnik leta je postal Ford Transit, tovornjak leta pa je Renault Trucks serije T.

»Tudi gospodarskim vozilom je potrebno dati priložnost, in to ne le manjšim kombijem, temveč tudi velikim tovornjakom, ki jih vsakodnevno srečujemo na cesti. Vsako leto izberemo nekoga, ki je zaznamoval preteklo leto. Med kriteriji, ki so odločali o zmagovalcu, smo upoštevali, ali gre za nov model, tehnološko napreden, pozorni smo bili, da ima boljše motorje, da nudi več udobja vozniku,« je razložil urednik revije Transport Borut Štajnaher in dodal, da sta zmagovalca povsem nova modela v svoji kategoriji gospodarskih vozil. Za dostavnik leta in tovornjak leta so najprej dva meseca glasovali bralci, nato pa je glasove dodala še žirija, sestavljena iz strokovnih novinarjev obeh revij. Vsa nominirana vozila so po Štajnaherjevih besedah tudi preizkusili.

Priznanja sta prevzela David Jurič v imenu Forda, ki je poudaril, da je Ford v zadnjem letu povsem prenovil paleto gospodarskih vozil in da zato priznanje ni presenečenje, temveč plod trdega dela njihovih inženirjev. V imenu Renault Trucksa pa je priznanje prevzel Dušan Mavrič, ki je ob tem povedal, da so v razvoj nove serije tovornjakov vložili veliko sredstev in so zato pričakovanja velika, nagrada pa potrjuje, da je šel razvoj v pravo smer.

  • Vir: Celjski sejem
  • Foto: Celjski sejem/Facebook

AKTUALNO