Google sporoča, da je njihov avtonomen avtomobil popolnoma delujoč

  • 24.12.2014
  • Andrej Jama
#

Google je včeraj na svojem družbenem omrežju objavil, da so končali z izdelavo svojega avtonomnega avtomobila brez volana, ki so ga predstavili maja letos. Že pred časom smo videli številne modifikacije serijskih avtomobilov, ki so vozili brez voznika, v tem primeru pa gre za avotmobil, ki ga je Google naredil "iz nule".

Ko so maja predstavili koncept Google X, avtomobil ni imel luči, volana, pedal ipd., zato so mnogi ugibali ali bo sploh prešel konceptno fazo. V tem obdobju je Google pripravil več prototipov, s katerimi so testirali različne sisteme avtonomnega avtomobila. Sistemi, ki so jih testirali, so vključevali osnovne zahteve kot so manevriranje, pospeševanje in zaviranje, pa vse do bolj zahtevnih senzorjev za prepoznavo okolice in ostalih udeležencev v prometu. Sedaj so vse sisteme, ki so uspešno prestali teste, združili in naredili popolnoma delujoče avtonomno vozilo.

Z Googla sporočajo, da bo avtomobil še nekaj časa v testni fazi, kjer bodo odpravljali še morebitne nepravilnosti, na ceste pa bo predvidoma prišel že prihodnje leto.

  • Vir: Google
  • Foto: Google

AKTUALNO