Ford sprejema prednaročila, da bo lahko izbiral "prave" lastnike novega Forda GT

  • 03.02.2016
  • Andrej Jama
#

Novi Ford GT je eden najbolj pričakovanih modelov, ki jih bomo na cestah lahko ugledali že letos, potencialni lastniki pa se bodo morali pošteno potruditi, če bodo želeli imeti ekskluzivnega superšpornika v svoji garaži že letos.

Po poročanju The Detroit News naj bi bilo izjemno povpraševanje za novega GT-ja. Nekateri bogataši naj bi celo ponujali Fordu "prazne čeke", v želji, da bi bili med prvimi lastniki Forda GT, a ta strategija ne bo delovala, saj se je za avtomobil potrebno prijaviti preko spletnega obrazca. Izbira novih lastnikov naj bi potekala prihodnji mesec, potencialni lastniki pa so ob prijavi morali odgovoriti na nekaj vprašanj, kot so: njihova aktivnost na družbenih medijih, kako pogosto bodo vozili avto, koliko Fordovih vozil so imeli v preteklosti ipd. Ford želi s tem procesom zagotoviti, da bo avtomobil šel pravemu lastniku, ki ga bo dejansko vozil.

GALERIJA

Ko bo Ford izbral bodoče lastnike, bo z njimi podpisal tudi pogodbo, kjer se bodo zavezali, da avtomobila ne bodo prodali določeno obdobje. To naj bi odvrnilo preprodajalce, da bi zaslužili na račun ekskluzivnosti vozila. Fordov podpredsednik za razvoj produkta Raj Nair je povedal: "Želimo dati prednost ljudem, ki bodo skrbeli, obdržali in vozili ta avto."

  • Vir: WCF

AKTUALNO