Ford ranger 2,2 limited

  • 21.11.2014
  • Žane Kurent
#

Imel ga je Chuck Norris za lovljenje zlikovcev, Mitch Buchannon za prevoz svetlolasih reševalk po plaži, medtem ko ga bomo v Sloveniji videli v rokah gozdarjev, kmetovalcev in gradbenikov, ki za svoje potrebe potrebujejo osebno vozilo s kesonom za prevoz ogromnega in težkega tovora. Poltovornjaki so v ZDA izredno popularni, pri nas mnogo manj, saj imamo v mislih še vedno požrešen ameriški agregat, ki na 100 kilometrov porabi toliko, kot je povprečna poletna temperatura. Temu ni več tako.

ford-ranger-2-2-limited-1416521237

ford-ranger-2-2-limited-1416521251

Na testu smo imeli ford rangerja. Priznati moram, da je zaradi izredno majhnega trga tovrstnih vozil, resnična pojava na slovenskih cestah. V dolžino meri 5,35 metrov, širok je 1,85 metra, hkrati pa je izredno visok, zaradi česar so ostali mestni terenci izgledali kot majhni mestni avtomobili. Temu primeren je tudi položaj za volanom. Sedi se izredno visoko, pregled na cesto je dober, medtem ko sem za vzvratno vožnjo potreboval nekaj prilagajanja, toda s pomočjo zadnjega okna in parkirnih senzorjev je bilo manevriranje lažje.

ford-ranger-2-2-limited-1416521240

Zaradi komfiguracije z dvojno kabino je bilo nekaj dodatnega prostora tudi za menoj. Trije potniki imajo na zadnjih sedežih dovolj prostora, niso pa najbolj udobni za dolge vožnje, kar je logično, saj je ford ranger v prvi vrsti delovni avtomobil, šele nekje na repu lestvice avtomobil za dolge družinske izlete. Prevelike uporabe plastike v notranjosti mu ne zamerimo, saj jo je lažje očistiti, ko se prevaža umazan tovor, vendar je za voznika kljub temu primerno poskrbljeno z udobnim usnjenim volanom za kvaliteten ter udoben prevoz. Med opremo limited se najde tudi dvopodročna samodejna klimatska naprava, 4,2'' barvni zaslon, električno preklopljivi stranski ogledali, ogrevani sedeži.

ford-ranger-2-2-limited-1416521252

ford-ranger-2-2-limited-1416521254

Pomembno se mi zdi izpostaviti še dve stvari pri novem ford rangerju: motor in ceno. Testni ford ranger je imel pod pokrovom 2,2-litrski TDCi dizelski motor s 110 kW (150 KM) in 375 Nm navora. Voznik, ki ne misli divjati kot Mitch po kalifornijski plaži ali kot Chuck za kriminalci, bo omenjen motor zadovoljil. Za več napora priporočamo močnejši motor. Hvalimo lahko tudi porabo na testu, ki je kljub glamuroznosti vozila in velikega motorja znašala – kot na ceniku – okoli 9,5 litrov na 100 kilometrov. In cena? Cena (z DDV) z nekaj popusta znaša 29.440 evrov.

GALERIJA

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO