Ford mustang: Ameriška ikona prihaja v Evropo

  • 05.12.2013
  • Aleš Kerbler
#

Ko pomislimo na tipičen ameriški "muscle car", se bomo zagotovo spomnili na ford mustanga. Z obliko, kot smo jo poznali doslej, ni bil namenjen evropskemu tržišču, a novi model forda mustanga pričakujemo tudi pri nas. Žal ne bo tako "muscle".

ford-mustang-ameriska-ikona-prihaja-v-evropo-1386232398

Maska je nadvse agresivne oblike, športna, precej evropska za moje pojme, medtem ko zadnji del avtomobila ponazarja "trde" ameriške linije. Čeprav smo danes pričakovali razkritje ford mustanga kupe, smo dobili tudi fotografije različice zgoraj brez. Ni slabo...

ford-mustang-ameriska-ikona-prihaja-v-evropo-1386232352

S tehničnega vidika je ford mustang precej napredoval. Novost je večtočkovno zadnje vzmetenje, ki ga doslej mustang še ni imel. Uporabili so tudi nove materiale in reprogramirali elektronski sistem stabilnosti za boljšo vodljivost.

GALERIJA

Kaj pa motor v novem mustangu? Pommben podatek je vgradnja 2,3-litrskega tubo bencinskega EcoBoost motorja z 223 kW (300 KM) in 400 Nm. Slednjega bomo verjetno imeli samo v Evropi, medtem ko se bodo Američani bahali s 3,7-litrskim V6 in 5,0-litrskim V8 z močjo 300 KM in 420 KM.

Ford mustang: predstavitev

Ford mustang: barve in materiali

Cena ford mustanga še ni znana, prav tako natančen datum začetka prodaje. Več bo znanega šele januarja 2014 ob uradni javni predstavitvi.

  • Vir: Ford
  • Foto: Ford

AKTUALNO