Ford kuga z najmočnejšim dizelskim motorjem s 400 Nm

  • 29.10.2014
  • Klemen Miklavžin
#

Ford kuga je postala še močnejša. Ford je razširil motorno paleto priljubljenega SUV-a in v cenik dodal najzmogljivejšo dizelsko kugo doslej, z 2,0-litrskim TDCi motorjem, ki razvije 180 KM in 400 Nm. Dizelski motor v novi kugi zagotovi 10 odstotkov več moči, izpusti CO2 pa so manjši za 19 g/km. Enak motor bo prejela tudi dizelska športna različica ford focusta ST.

ford-kuga-z-najmocnejsim-dizelskim-motorjem-s-400-nm-1414579423

“Ford je posodobil ponudbo kuge z modeli, ki navdušujejo z večjo močjo in manjšimi izpusti. Drzna kovinska barva Tiger Eye je popolna novost, saj je nismo videli še z nobenim Fordovim vozilom, sistem SYNC s funkcijo AppLink pa bo voznikom pomagal pri povezavah med vožnjo, ne da bi morali odmakniti pogled od prometa in roke z volana,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. 

ford-kuga-z-najmocnejsim-dizelskim-motorjem-s-400-nm-1414579425

Poleg tempomata s prilagodljivim omejevalnikom hitrosti, ki je del serijske opreme, je Kuga zdaj na voljo tudi s prilagodljivim tempomatom z opozorilom na oviro pred vozilom, ki voznika opozori, če vozi s premajhno varnostno razdaljo do vozila pred sabo. Naslednja serijska tehnologija je sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, ki med vožnjo opozori na znatno izgubo tlaka v kateri od pnevmatik. Na voljo so še tehnologije za prostoročni pomik prtljažnih vrat, sistem informacij o mrtvih kotih, aktivno preprečevanje naleta pri majhni hitrosti, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, opozorilo na zapuščanje voznega pasu, samodejno upravljanje dolgih luči, nadzor voznikove zbranosti in prepoznavanje prometnih znakov

  • Vir: Ford
  • Foto: Ford

AKTUALNO