Ford kuga 2,0 TDCi 4x4

  • 12.11.2014
  • Žane Kurent
#

Ford kuga ne išče kompromisov. Obstajajo ugodni športni terenci, ki zavoljo cene ponujajo manj; nimajo vgrajene toliko napredne tehnologije, se slabše odzivajo na cesti, imajo manj opreme in druge manjše pomanjklivosti, ki jih proizvajalci kompenzirajo s ceno. Pri ford kugi sem dobil drugačen občutek: avtomobil ponuja ogromno za svoj denar, iz potovanja naredi užitek in povrhu vsega »paket« dobite za polovico manj denarja kot pri predstavniku iz t.i. premium segmenta. Testna ford kuga z bogato serijsko opremo titanium, ogromno tehnologije, veliko udobja in modernimi varnostnimi komponentami stane nekaj več kot 30 tisoč evrov. Prav zato se z lahkoto kosa s predstavnikoma iz vrst audija ali BMW, ki s primerljivimi dodatki staneta še enkrat več.

ford-kuga-2-0-tdci-1415832783

ford-kuga-2-0-tdci-1415832780

Ford kuga deluje dinamično, agresivno in takšno je tudi podvozje, ki je kljub športnim nastavitvam izredno udobno in zanesljivo. Ford kuga je izredno odločen avtomobil, ne popušča silam in zagotavlja vrhunsko podvozje, kakršnega od znamke ford pričakujemo. Lahko je udoben sopotnik ali izjemen plezalec za pobočja, kjer se po potrebi vklopi štirikolesni pogon. Notranjost je prijetna, prostorna, sedeži so udobni, medtem ko volan deluje neposredno, zato voznik ves čas prejema prave informacije ob vsakem trenutku.

ford-kuga-2-0-tdci-1415832852

ford-kuga-2-0-tdci-1415832855

Ponovno nas je zmotilo preveliko število gumbov, premajhen zaslon na osrednji konzoli, kar je recept, da se znotraj menija hitro izgubimo in težko pridemo nemudoma do iskane funkcije. Multimedijski predvajalnik je boljši od serijskega, saj je bil vgrajen Sonyjev multimedijski sisitem z navigacijo, ki nudi kvalitetno zvočno kuliso. Prijetno presenečenje pa je panoramska streha, ki se razprostira čez celotno površino strehe. Nudi veliko svetlobe in v kolikor odpremo sprednji del, prejmemo še svežino zraka in prijetnega vetra. Na zadnjih sedežih se prav tako sedi udobno, saj je dovolj prostora tudi za visokorasle. Nadvse zadovoljiv je tudi prtljažni prostor v velikosti 456 litrov, ki je kar nekaj litrov večji od prejšnje generacije ford kuge.

GALERIJA

Testna ford kuga je imela pod pokrovom zmogljiv 2,0-litrski dizelski motor TDCi. Ford ima na ceniku dva takšna motorja s 140 KM in 163 KM. Mi smo imeli močnejšega, ki se obnesel odlično. Hrupa v potniški kabini ni veliko zahvaljujoč zadostni zvočni izolaciji, zmogljiv pa je toliko, da pospeši do 100 km/h v desetihsekundah in ima 340 Nm navora. Poraba? Povprečno je pil okoli in šest litrov na 100 kilometrov, zato mu ne moremo ničesar očitati.

Ford kuga 2,0 TDCi 4x4
Cena vstopne različice: 24.300 EUR (ford kuga 1.6 ecoboost 110kW (150KM) 4x2 trend)
 
Cena testne različice brez dodatne opreme: 32.000 EUR (ford kuga 2,0 TDCi 120 kW (163 KM) 4x4 titanium)
 
Dodatna oprema: kovinska barva, paket za kadilce, panoramska streha, Sony navigacijski paket s 5" TFT zaslonom, SYNC bluetooth sistem za prostoročno telefoniranje in pretakanje zvoka na avdio sistem, glasovno upravljanje v angleškem jeziku in funkcija za klic v sili, USB vtičnica, priključek za dodatno avdio napravo (AUX), 9 zvočnikov, kartografija zahodne Evrope, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji), 18" 5-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 235/50 R18, stilski paket: strešne sani v srebrni barvi, dodatno zatemnjena stekla (za B-stebričkom), Bi-ksenonska žarometa s sistemom za pranje žarometov in samodejno nastavitvijo višine snopa žarometov, LED dnevne luči, LED zadnje luči, statični lučki za osvetljevanje zavoja pri počasnem zavijanju, Prostoročni paket: Odklepanje in zagon vozila brez ključa, električno dvižna prtljažna vrata, sistem za odpiranje električnih prtljažnih vrat z nožnih zamahom pod zadnjim odbijačem, parkirni paket+: sistem za aktivno pomoč pri parkiranju, prednja in zadnja tipala za pomoč pri parkiranju ter električno poklopni vzvratni ogledali;
 
Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 38.855 EUR

 

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO