Ford Focus ST – predstavitev in cene prenovljenega modela

  • 05.06.2015
  • Gregor Žvab
#

Ford Focus ST vstopa v novo dobo. Ne le zato, ker je Focus ob zadnji osvežitvi postal še bolj atraktiven in prepričljiv, temveč tudi zato, ker lahko, če si tako želite, v novem ST-ju zapoje tudi dizelski motor. Pa je potem to sploh še pravi ST?

ford-focus-st-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1433782809

Odgovor na to vprašanje bomo prihranili za kakšno drugo priložnost, tako da se bomo v tem trenutku raje posvetili dejstvom. Prenova Focusa je posledice pustila tudi na (trenutno) najbolj športni različici. Nova sprednja maska z žarometoma deluje še bolj agresivno, izdatno pa so osvežili tudi notranjost. Tam je sedaj na voljo posodobljeni multimedijski sistem SYNC 2, prenovljeno armaturno ploščo pa krasita 4,2 ali 8 palčni, na dotik občutljiv zaslon. Glede na to, da gre za športni avto ne manjka tudi temu primeren volanski obroč in pa (preverjeno) odlična Recarova športna sedeža.

ford-focus-st-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1433782828

Glavni poudarek pa so dali vsebini motornega prostora. ST-ju so namreč namenili nov dizelski agregat s prostornino dveh litrov, ki zmore 136 kW (184 KM). Bolj kot ta, je pomemben podatek o navoru, saj le ta znaša 400 Nm, kar je več od njegovega bencinskega »brata«. Dizelski Ford Focus ST lahko tako »leti« 217 km/h, stotica pa pade po 8,1 sekundah. V ponudbi še naprej ostaja tudi 2.0 EcoBoost motor s 184 kW (250 KM). Ob tem je potrebno omeniti tudi to, da sta podvozje in krmilni mehanizem enaka tako za bencinskega kot dizelskega ST-ja, kar zagotavlja zelo dobre vozne lastnosti.

ford-focus-st-ndash-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1433782821

Ford Focus ST še naprej ostaja na voljo zgolj z ročnim, šest stopenjskim menjalnikom, ter dvema paketoma opreme. ST-2 je že v osnovi bogato založen, saj med drugim ponuja že omenjena Recarova sedeža, medtem ko paket ST-3 doda še dnevne LED luči z Bi-ksenonskimi, dinamičnimi žarometi, ter športno oblikovano ST zadnjo klop. Focus ST ostaja tudi po posodobitvi na voljo tako v kombi limuzinski, kot tudi karavanski različici. Osnovni dizel s petimi vrati, vas bo (z izdatnim popustom uvoznika) prišel 23.990 EUR, za bencinskega pa boste morali odšteti 950 EUR več. Za paket ST-3 bo potrebno doplačati med 2280 in 2390 EUR, medtem ko doplačilo za karavansko različico znaša 570 EUR pri dizelski in 600 EUR pri bencinski motorizaciji. Kljub ekonomičnosti dizelskega motorja pri Fordu računajo, da bo še vedno pri kupcih prevladovala bencinska izbira.

GALERIJA

  • Vir: Ford
  • Foto: AvtoArena.si; Ford

AKTUALNO