Ford Focus 1.0 EcoBoost Titanium

  • 23.10.2015
  • Gregor Žvab
#

PLUSI

  • Podvozje
  • Motor
  • Menjalnik

MINUSI

  • Poraba ob priganjanju
  • Manjši prtljažnik od konkurence
Z novo odprtino za zrak na trenutke izgleda, kot da bo cesto pred seboj enostavno požrl.

Ford Focus spada med najbolj priljubljene predstavnike nižjega, srednjega razreda, pri čemer mu v prid govorita predvsem opremljenost in cena. Kljub temu pa to še zdaleč nista njegovi najboljši lastnosti. Med testom smo jih našli kar precej.

ford-focus-1-0-ecoboost-titanium-1445555138

Dobro, veliko je k temu pripomogla tudi opremljenost avtomobila, saj smo imeli na voljo Focusa s paketom opreme Titanium, ki je že blizu vrha tistega, kar si lahko v Focusu omislite. Poleg tega je bil odet še v kovinsko, črno barvo, ki kar kliče po eleganci, in vzdušje pred testom je bilo prešerno. Potem pa, opa! Motor? 1.0? Resno? Ja, resno.

ford-focus-1-0-ecoboost-titanium-1445555158

Tisto, kar se na prvi pogled zdelo slabša stran testa, se je hitro sprevrglo v eno bolj pozitivnih. Litrski tri valjnik z oznako EcoBoost zmore namreč 92 kW/125 KM, kar je ob velikem veselju motorja do vrtenja podatek, ki že privabi nasmešek na obraz. In realnost ni nič drugačna. Motor je zabaven, na nek način tudi njegov tri valjni zvok. Glasnost z obrati kar precej narašča, rezek zvok pa na koncu koncev sploh ni napačen in voznika kar malo sili motor spravljati v obrate. Seveda se posledično dviguje tudi poraba, ki pri priganjanju preseže besedo »zmerna«.

ford-focus-1-0-ecoboost-titanium-1445555143

Kljub obetavnim podatkom o moči in vrtenju, pa tako motorizirani Focus ni kakšen športni avtomobil. Do stotice bo potreboval 11 sekund, merilnik hitrosti pa številke 200 ne bo dosegel. Kljub temu še vedno zagovarjam trditev, da je avto zabaven. Predvsem po zaslugi nekoliko preurejenega podvozja, ki zelo dolgo časa omogoča nevtralno lego na cesti in ta način, metaforično, kompenzira manjko moči na zavitih cestah. Tudi volanski mehanizem je nekoliko bolj neposreden in ponuja več povratnih informacij o dogajanju pred sprednjimi kolesi.

ford-focus-1-0-ecoboost-titanium-1445555137

»Facelift« je Focusu prinesel nov obraz. To pomeni, da ima novo, večjo odprtino za zrak in na trenutke izgleda, kot da bo cesto pred seboj enostavno požrl. Nova sta tudi žarometa, spremenjen je sprednji odbijač, to pa je že, kar se tiče zunanjosti, bolj ali manj vse. Nova podoba dela Focusa nekoliko bolj resnega in odraslega.

ford-focus-1-0-ecoboost-titanium-1445555135

Tudi notranjost je osvežena, najbolj pa izstopa nov multimedijsko komunikacijski sistem SYNC II, ki ima sedaj velik zaslon, občutljiv na dotik in nebroj funkcij, ki omogočajo vozniku tako zabavo, informacije, kot tudi nemoteno komunikacijo s svetom. Ostali popravki notranjosti so bili bolj minimalni, kar pa ne pomeni, da je s tem kaj narobe, saj je bil Focus že v osnovi od znotraj dobro zastavljen. Morda bi si želeli le kakšnega litra več v prtljažnem prostoru, a bo potrebno na to počakati do naslednje generacije.

ford-focus-1-0-ecoboost-titanium-1445555148

Tudi po prenovi Ford Focus ostaja kandidat za eno izmed vidnejših mest na lestvici prodaje. Morda ne ravno v Sloveniji, v Evropi na splošno pa zagotovo. Omenjena osvežitev je prišla ob pravem času in podaljšala življenjsko dobo aktualne generacije. Tudi pregovorno radodarne Fordove prodajne akcije* pa mu tu močno govorijo v prid.

* na vse Focuse nudijo trenutno 4100 EUR popusta

Ford Focus 1.0 EcoBoost Titanium

Cena vstopne različice: 17.090 EUR (Ford Focus 1.6 Ti-VCT Ambiente)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 20.380 (Ford Focus 1.0 EcoBoost Titanium)

Dodatna oprema: Sony avdio sistem, kovinska barva, aktivna pomoč pri parkiranju, zimski paket 2, paket za pomoč vozniku, ksenonski žarometi, paket za zunanji izgled

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 25.840 EUR

 

Motor: bencinski, 3 valjni, 998 ccm, moč 92 kW (125 KM), navor 170 Nm

Mere: dolžina 4358 mm, širina 1823 mm, višina 1557 mm, prtljažnik 363 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 193 km/h, pospešek do 100 km/h 11 sekund

Poraba (tovarna): 4,7 l/100 km (mešano) Emisije CO2: 108 g/km

GALERIJA

  • Vir: Ford
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO