Ford fiesta 1.0 ecoboost powershift

  • 18.02.2015
  • Žane Kurent
#

Če nas redno berete, potem zagotovo veste, da je ford fiesta ena izmed najbolj prodajanih malih vozil na svetu. Zadnjo generacijo so predstavili leta 2008, kateri je sledila prenova v slogu »aston martina« s prepoznavno trapezoidno masko leta 2013. Kljub starosti še vedno izgleda mladostno, je tehnološko napredna in odlična sopotnica.

ford-fiesta-1-0-ecoboost-powershift-1423167211

ford-fiesta-1-0-ecoboost-powershift-1423167216

Na testu smo imeli prav posebno fiesto, ki ni tako običajna na naših cestah. Namesto ročnega menjalnika smo vozili izvedenko z vsak dan bolj popularnim avtomatskim menjalnikom. Medtem ko kupec, ki se odloči na vozilo višjega razreda, brez pomislekov kupi avtomobil z avtomatskim menjalnikom, je situacija pri manjših vozil drugačna.

ford-fiesta-1-0-ecoboost-powershift-1423167251

Pri tem mi pridejo na misel številni pomisleki. Jasno je, da avtomatski menjalnik glede na manjšo osnovno vrednost avtomobila, zelo podraži želeno vozilo, nikakor pa ni slabši od samodejnih menjalnikov, ki so vgrajeni v vozila višjega ranga.

ford-fiesta-1-0-ecoboost-powershift-1423167255

Testna ford fiesta je imela 6-stopenjski avtomatski menjalnik powershift z dvojno sklopko, zaradi česar je v vrhu po kakovosti avtomatskih menjalnikov v tem razredu. Menjalnik je hiter, prilagodljiv in prinaša udobje brez kakršnega koli »cukanja« med prestavljanjem.

ford-fiesta-1-0-ecoboost-powershift-1423167262

Ob prestavni ročici je stikalo z oznako S, ki aktivira športno prilagojen način vožnje. Menjalnik ne prestavlja več v nižjih vrtljajih, vendar to stori krepko proti rdečemu polju. In ne boste verjeli, toda 1,0-litrski trivaljnik se takrat sliši prav super. Menjalnik powershift omogoča tudi ročno pretikanje preko stikala na menjalni ročici. Na tem mestu bi si bolj želeli prestavljanje preko obvolanskih ročic.

ford-fiesta-1-0-ecoboost-powershift-1423167250

V prejšnjem odstavku smo že omenili motor. Pod pokrovom je 1,0-litrski bencinski ecoboost motor s 74 kW (100 KM) in 170 Nm navora. Do 100 km/h potrebuje dobrih 10 sekund, za kar je zaslužen odziven, s turbinskim polnilnikom podprt motor. Največja hitrost je 180 km/h. Pohvaliti velja še čistost, saj motor v zrak spusti 114 g/km CO2.

Čeprav tehnični podatki niso najbolj naklonjeni športnosti, je ta pridih vseeno močno čutiti. Dokaz za to je odlično opremljena notranjost vozila. Zaradi najboljšega paketa opreme titanium X so sedeži dirkaško oblikovani z več bočnega upora, za lepši videz pa so delno oblečeni v usnje.

ford-fiesta-1-0-ecoboost-powershift-1423167264

Položaj sedenja in prostor je zelo naklonjen vozniku in potnikom. Mi smo se za volanom počutili odlično, položaj za volanom je udoben in vse je na dosegu rok. Spet nas je zgolj zmotil premajhen informacijski zaslon na vrhu osrednje konzole, toda s prihodom novega multimedijskega sistema SYNC bo naša pripomba odpravljena. A na to posodobitev bo potrebno počakati še vsaj kakšno leto, morda dve.

GALERIJA

Še kaj vredno omembe?

Ob prevzemu testnega vozila sem prejel dva ključa. Nemudoma mi je na pamet prišla funkcija My Key. Ford je preko številnih organiziranih tečajev v tujini z mladimi ugotovil, da so ti lahko na trenutke preveč pogumni in predrzni na cesti. Funkcija My Key pa staršem, lastnikom vozila, omogoči, da svojemu paglavcu dajo v roke drugi, zakodirani ključ. Seveda sem to preizkusil - zakodiran ključ sem podtaknil sodelavcu, zaradi česar je imel omejeno največjo dovoljeno hitrost in zmanjšano glasnost glasbe.

 

Ford fiesta titanium X 1,0 ecoboost powershift

Cena vstopne različice: 13.750 EUR (ford fiesta trend 3V 1,0)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 18.850 EUR (ford fiesta titanium X 1,0 ecoboost powershift)

Dodatna oprema: kovinska barva, brisalci s senzorjem za dež in samozatemnitveno ogledalo, dodatno zatemnjena stekla, paket za pomoč vozniku (parkirni senzorji zadaj, električno poklopni vzvratni ogledali), električno pomična stekla zadaj z enojnim dotikom;

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 19.915 EUR

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO