Ford B-Max 1.6 TDCi titanium

  • 14.04.2014
  • Nejc Kovačič
#

Ford ima ogromno izkušenj s področja enoprostorcev. V zadnjih letih so se v prodajnih salonih zvrstili tako manjši kot večji: Galaxy, S-max, C-max. Prihajajo tudi potniške izvedenke gospodarskih vozil, mi pa smo tokrat testirali tistega najmanjšega: to je ford B-Max.

Prikupen enoprostorec, ki je na nek način zamenjal že zdavnaj pozabljenega fusiona. Zakaj na »nek način«? Ford B-max se je bistveno bolje pozicioniral, ima številne dobre lastnosti in všečen videz, zaradi česar je precej bolj priljubljen mestni prostornež.

ford-b-max-1-6-tdci-titanium-1397465874

Ford B-max je kot naročen za otroke in njhove starše, saj ima drsna vrata. Tega ne boste videli pri nobenem drugem vozilu takšne velikosti. Iz tega razloga bo izstopanje iz vozila na vse bolj tesnih parikirnih prostorih lažje in enostavnejše. Naslednja prednost je manjkajoči B-stebriček. Velik izziv za fordove inženirje, saj njegova odsotnost spremeni statiko vozila in zmanjša nivo varnosti v primeru nesreč. Rešitev? Trpežnost, ki jo nudi B-stebriček so preusmerili v vrata, zato so ta nekoliko težja. Rezultat: z vidika varnosti ne izgubimo nič, kar je dokazal test EuroNCAP, z vidika prostornosti pridobimo veliko, ker imajo potniki pri vstopu eno oviro manj, saj se ob odprtih vratih pojavi okoli meter in pol velika luknja.

ford-b-max-1-6-tdci-titanium-1397465859

Iz te značilnosti sledi tudi televizijski oglas, v katerem se plavalec odrine z odskočne deske in skoči skozi v zrak postavljenega B-Maxa. Ogromen prostor je med testom opazil tudi naš Klemen, ki je izkoristil dano priložnost in skozi njega skočil še on.

Družinska naravnanost vozila se kaže tudi v zadostnem prtljažnem prostoru z dvojnim dnom, med tem ko smo pogrešali kakšno odlagalno površino več. Saj veste, drobnarij v družinskem vozilu je neskončno.

Manj zadovoljni smo bili z delovanjem multimedijskega sistema. Že prvi vtis nam je dejal, da je gumbov preveč in povrhu vsega še nismo našli pravega. Prekomplicirano, ampak sem prepričan, da bo ford ob prenovi modela moje negodovanje uslišal. Minus pripisujem tudi izredno majhenemu zaslonu, kjer so piksli (grafične točke) tako veliki, da bi jih z nekaj truda lahko tudi preštel. Ford je sicer pametno uvrstil vzvratno kamero na seznam opreme, vendar je zaslon premajhen, da bi jo lahko polno izkoristili.

ford-b-max-1-6-tdci-titanium-1397465857

Ford je znan kot proizvajalec z odličnim posluhom za uglašeno podvozje. Tudi tokrat ni drugače, kljub temu, da je težišče vozila postavljeno nekoliko višje. Očetje lahko brez skrbi kdaj pritisnejo tudi na plin, ne da bi otrokom postalo na zadnjih sedežih slabo. Toda hitrostnih rekordov ne bo moč postavljati. Mi smo preizkusili najmočnejšega 1,6-litrskega dizla s 70 kW (95 KM) in petimi prestavami. Kultiviran motor, s katerim boste prehitevali hitreje kot tovornjaki na slovenskih avtocestah, vendar preveč ne pričakujte. Poraba? Naš B-Max je povprečno pil nekaj več kot 5 litrov na 100 kilometrov.

Glede na vsakodnevne vožnje, ki jih opravite, se splača premisliti tudi o zmogljivem bencinskem EcoBoost motorju, ki stane 500 evrov manj, prihranili pa boste tudi pri registraciji, zavarovanju in vzdrževanju. 

GALERIJA

Ford B-Max 1.6 TDCi titanium
Cena vstopne različice: 15.910 EUR (ford B-Max 1.4 trend)
 
Cena testne različice brez dodatne opreme: 18.600 EUR (ford B-Max 1.6 TDCi titanium)
 
Dodatna oprema: kovinska barva, 16" lita platišča, dodatno zatemnjena stekla, tempomat, zimski paket (ogrevano vetrobransko steklo, ogrevana sedeža spredaj), paket za pomoč vozniku 2 (tipača za pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj, poklopna ogledala, kamera za vzvratno vožnjo), Control paket Titanium (USB, barven zaslon, 8 zvočnikov, volanske kontrole, SYNC, bluetooth, funkcija za klic v sili, samodejna klimatska naprava, senzor za dež, samozatemnitveno vzvratno ogledalo)
 
Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 20.430 EUR

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO