Filter, ki poskrbi, da ne boste več kihali med vožnjo

  • 22.11.2014
  • Uredništvo
#

Napad kihanja je lahko vir zabave za potnike v vozilu, a voznike lahko spravi v velike težave. Zaradi podnebnih sprememb in onesnaženja se je znatno povečalo število ljudi, ki trpijo zaradi alergij, kihanje za volanom pri hitrosti 95 km/h pa je lahko zelo nevarno, saj vozilo med 'slepo vožnjo' prevozi do 20 metrov.

Ford v Evropi zdaj s povsem novim mondeom uvaja nov sistem za filtriranje zraka, ki zadrži do 99 odstotkov cvetnega prahu, skoraj ves dušikov dioksid – ključni dejavnik astme – ter druge vire onesnaženja v plinasti obliki in neprijetnih vonjav.

“Vozniki v primerjavi z videzom ali voznimi lastnostmi potrebujejo nekaj časa, da se zavejo svežega zraka v notranjosti, a tudi to je izjemno pomemben del izkušnje kakovosti Fordovih vozil, opremljenih z novim filtrom,” je povedal Volker Scheer, tehnični strokovnjak za okolje in zdravje pri Fordu Evropa. “Novi filter je pri zadrževanju nadvse drobnih delcev, ki so lahko manjši od tisočinke debeline lasu, za 50 odstotkov učinkovitejši od predhodnika.”

  • Vir: Ford
  • Foto: Ford

AKTUALNO