Fiat aegea - limuzina, ki konec leta pride tudi v Slovenijo

  • 22.05.2015
  • Žane Kurent
#

Ne, ne bomo govorili o novem modelu družine 500, ki se je v zadnjih letih močno razširila. Spoznali smo majhne mestne avtomobile, mestne terence, družinske enoprostorce in še kaj. Tokrat bo govora o fiatovi limuzini, ki je trenutno še v fazi razvoja, vendar jo bomo do konca letošnjega leta že videli na cesti.

Projektu je ime aegea. Sodelovali so italijanski oblikovalci in turški razvojniki, ki bodo postavili tudi vse potrebno za izdelavo avtomobila v tamkajšnji tovarni. Avtomobil bo prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Istanbulu.

fiat-aegea-limuzina-ki-konec-leta-pride-tudi-v-slovenijo-1432279473

Agea je limuzina manjših mer. Po velikosti jo lahko primerjamo z audijem A3 sedan, saj meri v dolžino 4,5 metra. Prtljažni prostor je prostornine 510 litrov. Pohvalimo lahko tudi zunanjo obliko, predvsem masko, metem ko je notranjost klasična fiatova s 5" barvnim zaslonom in Uconnect infozabavnim sistemom.

fiat-aegea-limuzina-ki-konec-leta-pride-tudi-v-slovenijo-1432279474

GALERIJA

Še beseda o motorjih. Na voljo bosta dva bencinska in dva dizelska agregata z razponom moči od 95 KM in 120 KM. Kombinirana poraba dizelskega motorja je varčnih 4 litre na 100 kilometrov. Cena še ni znana.

  • Vir: Fiat
  • Foto: Fiat

AKTUALNO