ESP rešuje življenja - sedaj obvezna oprema vsakega novega avtomobila, ki se proda v EU

  • 03.11.2014
  • Žane Kurent
#

Kratica ESP stoji za Electronic Stability Program, kar v prevodu pomeni elektronski program stabilnosti. Gre za del aktivne varnostne opreme v avtomobilu, ki pomaga vozniku obdržati nadzor nad vozilom v kritičnih oziroma nepredvidenih dogodkih na cesti. 

Do sedaj je več kot 84 odstotkov vozil v Evropi opremljenih s sistemom ESP, s čimer je, po najnovejših ocenah, tehnologija preprečila 190 tisoč nesreč in rešila več kot 6000 potnikov. Z novo evropsko direktivo, ki stopi v veljavo 1.1.2015, bodo morala biti vsa osebna vozila in lahka gospodarska vozila opremljena s sistemom ESP. Večja vozila bodo to pravilo pričela upoštevati šele leto kasneje.

Z novim letom bodo morala biti vsa nova vozila prodana v Evropi opremljena tudi s sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah.

Kako deluje ESP - elektronski program stabilnosti?

Sistem ESP je sestavljen iz dveh sistemov: sistem proti blokiranju koles (ABS) in sistem proti zdrsu koles (ASR). S pomočjo vgrajenih senzorjev, ki jih sestavljajo senzor kota zasuka volana, senzor prečnih pospeškov in štirje kolesni senzorji, vsakih 20 milisekund pošiljajo signale v centralni računalnik, ki nato uravnava delovanje motorja in porazdeli zavorno moč na vsako posamezno kolo. Sodobni ESP sistem je povezan celo s prilagodljivim zračnim vzmetenjem in aktivnimi blažilniki, ter z aktivnim volanskim mehanizmom.

Zgodovina sistema ESP

Sistem ESP je prvič uporabilo podjetje mercedes-benz, ki ga je leta 1993 razvilo nemško podjetje Bosch. Leta 1999 ga je mercedes-benz že vgrajeval serijsko v vsa vozila razreda C, nakar je do leta 2001 varnostni sistem za stabilnost vozila vgradil v vse svoje modele. 

ESP, ESC, VSC...

Oznaka ESP je pravzaprav zaščitena blagovna znamka podjetja Bosch, zato avtomobilske znamke, ki ne uporabljajo elektronski program stabilnosti podjetja Bosch, uporabljajo na seznamu varnostne opreme kratice kot so ESC ali VSC, ki izvajajo enako nalogo.

  • Vir: EU, Wikipedia
  • Foto: Bosch

AKTUALNO