DS5 - uraden začetek nove dobe

  • 17.02.2015
  • Žane Kurent
#

Citroenova premium blagovna znamka DS je sedaj tudi uradno na svoji poti, saj so predstavili svoj prvi model DS5, ki je v osnovi olepšan citroen DS5.

Prva opazna razlika je seveda emblem, ki ni več citroenov. Oblikovalci so nekoliko spremenili tudi masko ter odbijač novega DS5, ki vse bolj povzema avantgardni stil. Več je bilo storjenega na področju opreme in napredne tehnologije, saj se mora DS5 bolj distancirati od svojih staršev.

ds5-uraden-zacetek-nove-dobe-1424168031

Prenovljeni DS5 prihaja na trg v posebni vijolični barvi Ink Blue, večja izbira barvnih kombinacij pa bo na voljo tudi v notranjosti. 

Izboljšana je uporabniška izkušnja, pravijo pri DS-u. V potniški kabini je manj gumbov, multimedijske naprave pa delujejo boljše. Nova je funkcija Mirror Screen, ki se poveže s pametnim telefonom do te mere, da vse funkcije uporabljate preko zaslona na dotik na osrednji konzoli.

ds5-uraden-zacetek-nove-dobe-1424168033

Novi DS5 prihaja na trg tudi s številnimi novimi bencinskimi in dizelskimi motorji, ki so izdelani v skladu z okoljskimi predpisi EURO6. V prodaji ostaja tudi DS5 s hibridnim (dizelskim) sistemom in štirikolesnim pogonom.

Za več informacij o vozilu in ceni bo potrebno počakati do lansiranja v Sloveniji.

GALERIJA

  • Vir: DS
  • Foto: DS

AKTUALNO