Drzne tatvine na slovenskih avtocestah

  • 05.03.2014
  • Andrej Jama
#

Drznim tatvinam na slovenskih avtocestah ni videti konca. Tokrat sta bila žrtve neznanih storilcev dva tuja državljana, ki sta morala zaradi predrte pnevmatike ustaviti vozilo.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos, sta se neznana storilca v petek okoli 19.45 na avtocesti pri Radovljici z osebnim avtomobilom tujih registrskih oznak ustavila pri dveh tujcih, ki sta na odstavnem pasu menjala predrto pnevmatiko in jima ponudila pomoč.

Tujca sta pomoč odklonila, a kratek pogovor sta neznanca že izkoristila za tatvino denarja in dokumentov iz vozila. Policisti so kasneje ugotovili, da sta se pred tatvino oškodovanca ustavila na bencinskem servisu in za nekaj časa zapustila vozilo. Najverjetneje sta v tem času tatova poškodovala eno od pnevmatik na njunem vozilu in jima nato sledila.

Policisti ponovno opozarjajo, da je treba imeti zlasti na počivališčih ali bencinskih servisih in v bližini avtocest vozilo stalno pod nadzorom. Poleg klasičnega opozorila da: če se od vozila oddaljite, ga zaklenite, zaprite okna in odstranite vredne predmete z vidnih mest, lahko sedaj dodamo še: pred začetkom vožnje preverite stanje pnevmatik!

GALERIJA

  • Vir: policija.si
  • Foto: policija.si

AKTUALNO