Družini žrtev sta želeli, da se posnetek nesreče objavi kot opozorilo neprevidnim voznikom

  • 13.10.2015
  • Žane Kurent
#
Videoposnetek je precej nazoren, zato upamo, da bo mladim v poduk." - svojci.

20-letni Kyle Careford in 21-letni Michael Owen sta v Angliji doživela prometno nesrečo. Mladeniča sta v nočnem času divjala po podeželskih cestah okraja Sussex z renault cliom, ko je voznik Michael izgubil oblast nad vozilom in trčil v zid.

Opozorilo: Posnetek prikazuje zelo nazorne prizore

Michael je v določenem trenutku vozil celo s hitrostjo večjo kot 140 km/h, kar je bilo v danih pogojih nedvomno preveč in nevarno. Bila sta tudi pod vplivom nekaterih drog in zdravil, voznik ni imel vozniškega izpita, vozilo pa je bilo neregistrirano.

Sovoznik je sicer nekaj sekund pred nesrečo predvidel, da vožnja postaja prenevarna, saj je prijatelju povedal naj upočasni ("Slow down, slow down..."). Sledila je nesreča...

Telefon, katerega je Kyle držal v roki, je še vedno snemal in takrat se zasliši žensko, ki ju skuša ogovoriti, vendar odgovora ne dobi. 

Družina pokojnih je pol leta po nesreči te dni izdala dovoljenje, da se posnetek nesreče objavi na spletu, kot opozorilo vsem voznikom. S posnetkom želijo vplivati na druge mlade voznike, ki mislijo, da so nedotakljivi. Sporočiti želijo, naj cenijo svoje življenje, saj so od njih odvisna številna druga. Michael ima namreč tudi 5-letno hčerko.

Pazite nase...

  • Vir: Youtube
  • Foto: Zajeta slika

AKTUALNO