Dacia sandero laureate 0.9 TCe

  • 27.06.2013
  • Žane Kurent
#
S prenovljenim izgledom je sandero postal bolj všečen.

»A Dacia je Romun?« Ja, toda spada pod blagovno znamko Renaulta in sandero je njihov nizkocenovni golf. Po ceni je ugodnejši od majhnih mestnih avtomobilov kot so fiesta, i20, clio ali 208 in tudi precej cenejši od predstavnikov svojega razreda. Kje so torej znaki  varčevanja? Če bi Evropa znala varčevati tako kot Romuni pri sanderu, bi bili vsi rešeni.

dacia-sandero-laureate-0-9-tce-1372285608

Preden sem prevzel testni sandero, sem ga nekoliko podcenjeval. Idej za zbijanje šal na njegov račun je bilo kar nekaj, toda kmalu sem spoznal njegovo bistvo, namen in kaj nam želi sporočiti. S sanderom sem preživel teden dni in v vseh teh dneh sem iskal dobre reči in drobne napakice, ki bi ga naredile popolnega za svojo ceno. Avtomobil pač ni golf ali focus, vendar kupec, ki išče najcenejši avtomobil na trgu in je zadovoljen z osnovnimi potrebščinami za prežvetje na cesti, bo z njim absolutno zadovoljen.

Video: Bi vi prepoznali sandera?

Prostornost je ena od zadev, ki mu jih pripisujem v plus. Predvsem se dobro sedi na zadnjih sedežih, saj je prostora na pretek. Visokorasli bodo hvalili visok položaj stropa, čeprav zaradi tega od zunaj izgleda bolj škatlasto. Toda funkcionalnost ima prednost, saj kupci sandera kupujejo zaradi praktičnosti in privlačne cene ter ne zaradi »odličnega aerodinamičnega koeficienta« in lepo zaobljenega zadka. Povsem zadovoljive velikosti je prtljažni prostor s 320 litri prostornine in s številnimi odlagalnimi kotički. Paket opreme vozila je bil en razred nad osnovnim, zato smo serijsko že imeli vgrajeni sprednji meglenki, potovalni računalnik, električno nastavljivi zunanji ogledali, multifunkcijski volan... S takšno opremo (laureate) je avtomobil po ceniku vreden 9.300 evrov, toda naša dacia sandero je bila še 1.140 evrov dražja, zaradi tempomata, električnega pomika stekel zadaj, volanskega obroča v usnju, kovinske barve in rezervnega kolesa standardnih dimenzij. Vgrajen je bil še multimedijski/navigacijski sistem MEDIA NAV z zaslonom na dotik za 400 evrov, za katerega se večina kupcev najbrž ne bo odločila, saj bi predstavljal nepotreben strošek.

dacia-sandero-laureate-0-9-tce-1372285615

Na seznamu zbijanja šal je bil tudi motor s prostornino 0,9 litra, vendar me je ta v celoti presenetil, saj je v kombinaciji s turbo polnilnikom prožen in ne kaže znakov podhranjenosti. Avtomobil lepo pospešuje, avtocestno hitrost doseže v solidnem času, zato lahko potrdim, da je proces »downsizinga« uspel. Tudi poraba je bila v območju zadovoljivega, saj je sandero v povprečju trošil 6,6 litrov na 100 prevoženih kilometrov.  Ob bolj varčni in preudarni vožnji smo porabo znižali še za dodatni liter.

Dacia sandero laureate 0.9 TCe 66 kW CO2:122 g/km (bencin)

Cena osnovne različice: 7.790 EUR (Dacia sandero ambiance 1.2 16V)

Osnovna cena testne različice: 9.300 EUR (Dacia sandero laureate 0.9 TCe)

Dodatna oprema:  Radio CD MP3 Bluetooth USB AUX, upravljalnik ob volanu, meglenki spredaj, potovalni računalnik, električno nastavljivi zunanji ogledali v barvi karoserije, kromirani dodatki na sprednji maski, merilnik zunanje temperature, multimedijski sistem MEDI NAV z zaslonom an dotik, regulator in omejevalnik hitrosti, električni pomik stekel zadaj, volanski obroč v usnju, kovinska barva, rezervo kolo standardnih dimenzij...

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 10.440 EUR

Žal je vožnja nekoliko manj udobna, podvozje je mehko in sedeži premalo objamejo voznikovo telo, zato sem imel na trenutke občutek, da me malo »nese« po sedežu. Po 10 tisoč prevoženih kilometrih se tudi že slišijo prvi črički, ki so prihajali iz sedežnih vzmeti in nosilcev. Našel sem še nekaj pikolovskih reči, ki so me zmotile, a na vožnjo ne vplivajo preveč. Pri menjavi voznih pasov, me je zmotilo, da ni možnosti kratkih treh utripov smernika. Počasi sem se navajal, da so tipke za zagon tempomata in za spuščanje stekel na sredinskem delu potniške kabine. Presenetilo me je nenavadno stikalo za nastavitev položaja snopa luči, ki je podobno plastičnemu pokrovu za dolivanje olja pri motornih žagah – ne preveč estetsko, a funkcionira.

Dacia je na dobri poti, da najde svoj krog kupcev, saj večjih pomankljivosti nismo našli, plusov pa je kar nekaj.

Euro NCAP 2013 - Dacia sandero - 4 zvezdice

GALERIJA

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO