Dacia dokker laureate dCi 90

  • 07.12.2013
  • Žane Kurent
#
Mislim, da se ne bom zmotil, če zapišem, da je dacia dokker najugodnejše družinsko vozilo. Ne boste verjeli, peljali smo najbolj opremljeno različico na trgu z oznako laureate, ki s serijsko opremo stane 12.630 evrov. Žal še vedno pod dodatno opremo spada nadzor stabilnosti vozila ESP s ceno 250 evrov. Ko potegnemo črto, vas bo takšno vozilo z vsemi dodatki prišlo 14.005 evrov. Vsak mestni avtomobil z nekaj dodatne opreme stane ravno toliko, zato štejemo dokker med bolj racionalna vozila.
 
dacia-dokker-laureate-dci-90-1386421927
 
Na lepotnem tekmovanju se dacia dokker ne bi uvrstil v drugi krog, a kljub temu je z veliko črno masko povsem všečen avtomobil, ki ne izstopa iz množice. Ni opazen, toda kdor ve kaj potrebuje, ga bo hitro našel.
 
Njegova prednost je predvsem prostornost. Odlagalnih površin je v avtomobilu veliko, med drugim prostoren prostor nad armaturo, sovoznikov predal in polica nad njim, odložišče za menjalnikom ter ogromna polica pod stropom. S toliko prostora bi tihotapci mamil zagotovo podrli katerega od carinskih rekordov.
 
dacia-dokker-laureate-dci-90-1386422619
 
Motor v nosu je znan in preizkušen renaultov dizel dCi z 90 KM, ki je za nezahtevno rabo povsem primeren in ekonomičen. Priporočamo najvišji paket opreme, saj se od osnovnega cenovno ne razlikuje bistveno in vključuje že omenjen ESP, klimatsko napravo, poleg desnih še leva bočna drsna vrata, potovalni računalnik, meglenke spredaj, radio CD MP3, vzdolžne strešne nosilce... Mislim, da paket upravičuje svojo vrednost.
 
GALERIJA
 
Dacia dokker laureate dCi 90 66 kW CO2: 127 g/km (dizel)
Cena osnovne različice: 9.230 EUR (dacia dokker ambiance 1.6 MPI)
 
Osnovna cena testne različice: 12.630 EUR (dacia dokker laureate dCi 90)
 
Dodatna oprema: nadzor stabilnosti vozila - ESP, pomoč pri parkiranju zadaj, kartografija Evrope, paket MEDIA NAV LAUREATE (zaslon na dotik + kartografija Adriatik), kovinska barva
 
Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 14.005 EUR

Monika in njen dacia dokker:

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO