Crossland X: SUV, ki ga bodo evropski kupci Opla oboževali

  • 18.01.2017
  • Žane Kurent
#
V tem letu bo opel predstavil tudi večjega grandlanda X, ki bo po primerljiv škodi kodiaqu in seatu ateci.

Opel crossland X je novi in hkrati tipični predstavnik segmenta SUV, ki nima možnosti štirikolesnega pogona. V tem segmentu poznamo kar nekaj podobnih konkurentov, katera prednost je  višji odmik od tal in višji položaj sedenja. To je tudi lastnost, po kateri se razlikuje od mokke X.

crossland-x-suv-ki-ga-bodo-evropski-kupci-opla-obozevali-1484732493

Crossland X je zgrajen na podobni platformi kot jo bosta imeli novi generaciji peugeota 2008 in citroena C3 picasso. Posebnost novega mestnega terenca je 180-stopinjska kamera za vzvratno vožnjo in AFL LED žarometi, ki jih že poznamo iz nove opel astre. Naj omenim še nekaj tehnoloških "sladkorčkov", ki jih bo crossland X imel: sistem Opel OnStar, samodejno zaviranje v primeru naleta, sistem za prepoznavo mrtvega kota, prepoznava prometnih znakov, sistem za ohranjanje voznega pasu, brezžično polnjenje mobilnega telefona, sistem Apple CarPlay in Android Auto...

crossland-x-suv-ki-ga-bodo-evropski-kupci-opla-obozevali-1484732494

Opel crossland X bo vsekakor zanimiv izbor, za končno odločitev pa bo potrebno počakati še ponujeno motorno paleto in seveda, ceno. V slovenskih prodajnih salonih ga pričakujemo še v tej polovici leta.

GALERIJA

  • Vir: Opel
  • Foto: Opel

AKTUALNO