Citroen DS3 in DS3 cabrio z novimi dih jemajočimi žarometi

  • 22.05.2014
  • Aleš Kerbler
#

Citroen DS3 in citroen DS3 cabrio imata nove žaromete, ki prvi na svetu združujejo tehnologiji diod LED in ksenonskih luči ter nove gibljive smerne kazalce.

Ti žarometi dajejo vozilu DS 3 še bolj zmogljiv in oster pogled, ki zagotavlja izjemno osvetlitev z zasenčenimi ter dolgimi lučmi. Žarometi imajo vgrajene tri module LED in en ksenonski modul, zato je svetlobni snop močan in homogen, kar zagotavlja večjo vidljivost in udobje med nočno vožnjo.

citroen-ds3-in-ds-cabrio-z-novimi-dih-jemajocimi-zarometi-1400757104

Nove luči omogočajo 35 % manjšo porabo energije, ko so prižgane zasenčene luči, in 75 % manjšo porabo, ko svetijo dolge luči. In nenazadnje, življenjska doba diod LED je 20.000 ur, kar je 20-krat več kot pri halogenskih žarnicah.

Nova oblika luči, ki je nastala po zgledu konceptnih vozil Numéro 9 in Wild Rubis, razkriva ločene module, katerih obliko so navdihnile šatulje z diamanti. DS 3 je opremljen tudi z gibljivimi smernimi kazalci, ki so edinstvena inovacija tega tržnega razreda.

citroen-ds3-in-ds-cabrio-z-novimi-dih-jemajocimi-zarometi-1400757092

Poleg tega je za vozilo DS3 na voljo tudi nova biserno bela barva karoserije, ki se je pridružila dosedanjim barvnim odtenkom, na voljo pa je tudi novo oblazinjenje in 17-palčno aluminijasto platišče z diamantno končno dodelavo.

Za obogatitev teh dinamičnih občutij so za DS 3 odslej na voljo novi bencinski in dizelski motorji, ki že izpolnjujejo standard Euro 6. 

GALERIJA

  • Vir: Citroen
  • Foto: Citroen

AKTUALNO