Citroen DS 6WR: terenski predstavnik premium razreda

  • 15.04.2014
  • Uredništvo
#

Citroen DS 6WR je športno terensko vozilo visokega razreda, ki navdih črpa pri konceptnem vozilu Wild Rubis.

Zadnja kreacija znamke DS v dolžino meri 4,55 m, v širino 1,86 m in v višino 1,61 m ter se ponaša z izjemno medosno razdaljo 2,73 m. Bogato odmerjene dimenzije vozila navdihujejo moč in silovitost, vendar budijo tudi željo, da bi sedli vanj. S svojo velikostjo vozilo ponuja zmogljivosti in vsestransko uporabnost, ki jih od športnih terenskih vozil višjega razreda pričakujejo njihovi kupci. Opremljeno je z 19-palčnimi kolesi, ki so pomaknjena čisto v vogale karoserije, kar že na pogled napoveduje izjemne vozniške občutke.

Poleg tega ima DS 6WR sistem Grip Control. Ta tehnologija omogoča optimalno vlečno moč na vseh vrstah terenov brez uporabe štirikolesnega pogona ter pripomore k manjši porabi goriva in nižjim emisijam CO2. Med tehnologije višjega razreda sodita tudi motorja e-THP 160 in THP 200 s sekvenčnim neposrednim vbrizgavanjem in oskrbo z gorivom prek visokotlačne črpalke ter turbokompresor tipa Twin Scroll. Oba motorja sta vgrajena skupaj s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

citroen-ds-6wr-terenski-predstavnik-premium-razreda-1397575071

Nov izdelek v središču ofenzive znamke DS na Kitajskem

Ta novi model je še ena etapa v razvoju tržne znamke DS na Kitajskem. Potem ko je bil septembra 2013 predstavljen DS5 in nato konec marca letos še DS 5LS, bo DS 6WR tretji model znamke DS, ki bo izdelan v kitajski tovarni v kraju Shenzhen. DS 6WR bo naprodaj konec leta in najprej na Kitajskem. Znamka DS pa se še ne bo ustavila, saj bo v prihodnjih mesecih razkrit še en nov model lokalne izdelave.

Razvoj znamke DS temelji na mreži, ki je v aktivnem procesu širitve in ki šteje 56 trgovin DS STORE v vseh najpomembnejših mestih v državi.

  • Vir: Citroen
  • Foto: Citroen

AKTUALNO