Citroen C4 - predstavitev in cena

  • 21.03.2015
  • Andrej Jama
#

Nove generacije citroena C4 očitno še ne bomo videli, saj so Francozi ravno predstavili prenovljeno linijo. Lastniki omenjenega vozila, boste razlike zagotovo opazili, medtem ko se ostalim spremembe ne bodo zdele drastične.

Kaj je novega?

Nov svetlobni podpis, ki še bolj poudari izraz prednjega dela zahvaljujoč žarometom na diode LED in razgiba zadnji del vozila z lučmi s 3D učinkom. V notranjosti pa najdemo nove tipe oblazinjenja in poenostavljeno armaturno ploščo z novim 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je umeščen na njeno sredino.

citroen-c4-predstavitev-in-cena-1427307659

Nove so številne uporabne tehnologije, namenjene enostavni uporabi s prihodom sistema za prostoročni dostop in zagon ter novega 7-palčnega zaslona na dotik, na katerem so zbrane vse funkcije medijskega in navigacijskega sistema. Tehnologije, ki poenostavijo vožnjo, kot na primer sistem za speljevanje na klancu, elektronski nadzor pogona in sistem za nadzor mrtvega kota. Bivanje v vozilu z vzpostavljeno internetno povezavo prek enote Citroen Connect Box

Motorji zadnje generacije za užitke v vožnji in nižjo porabo goriva. Med bencinskimi motorji so trivaljniki PureTech, med dizelskimi pa motorja BlueHDi, od katerih oba izpolnjujeta zahteve ekološkega predpisa Euro 6. V povezavi s tehnologijo Stop & Start in ob uporabi pnevmatik z zelo nizkim kotalnim uporom omogočata nizko porabo goriva: od 3,3 l/100 km oziroma 86 g CO2 pri motorju BlueHDi 100 S&S BVM in 4,8 l/100 km oziroma 110 g CO2 pri motorju PureTech 130 S&S EAT6. Izjemna zmogljivost v kombinaciji z novim samodejnim menjalnikom EAT6.

GALERIJA

Cene

Cene novega citroena C4 se pričnejo pri 16.570 evrih in končajo pri 23.590 evrih. Vendar nikar ne pozabite povprašati za popust, saj je lahko citroen C4 lahko vaš že od 13.990 evrov, oziroma še za tisočaka manj, če se odločite za njihov program financiranja.

  • Vir: Citroen
  • Foto: AvtoArena.si, Citroen

AKTUALNO