Citroen C4 cactus eHDi 92

  • 24.02.2015
  • Žane Kurent
#

Citroen je šel nazaj k osnovam. Oblikovalci in inženirji so vzeli prazen list papirja, zapisali smernice, katerim želijo slediti in pričeli so z razvojem. Nastal citroen C4 cactus, ki že na prvi pogled deluje kot eden tistih konceptnih vozil, ki nikoli na pridejo na cesto.

citroen-c4-cactus-ehdi-92-1424647027

Mora biti vpadljiv, drugačen, moderen, hkrati pa funkcionalen in cenovno ugoden

Citroen C4 cactus je nedvomno posebnež na cesti. Nekje sem slišal, da je kot angleški buldog, lahko ti je zelo všeč ali pa ti je preprosto grd. Okolica se nemudoma odzove nanj s pogledi, saj je prava pojava s sprednjimi razdeljenimi žarometi, še bolj pa preseneti z zunanjimi zaščitnimi oblogami Airbump, ki ščitijo karoserijo pred napadi nakupovalnih vozičkov. Ker so vgrajeni le na določena mesta, se vedno najde tisti »Murphy«, ko se poškoduje  »napačen« del avtomobila.

Trenuten trend v avtomoblski industriji so mestni terenci ali križanci, če hočete. Tudi citroen C4 cactus se ni mogel upreti tem karakteristikam, zato so vgradili črn plastični rob, ki ščiti barvo pred kamenjem med vožnjo po neurejenih cestah.

citroen-c4-cactus-ehdi-92-1424646477

Njegove posebnosti se kažejo tudi v notranjosti. Poleg višjega položaja sedenja, boste hitro ugotovili, da ne sedite na sedežu, temveč na klopi. Volan je klasičen citroenov s številnimi gumbi, medtem ko je za njem digitalni zaslon z merilnikom hitrosti. Merilnika vrtljajev ni.

citroen-c4-cactus-ehdi-92-1424647031

citroen-c4-cactus-ehdi-92-1424647037

Osrednji del armaturne plošče je zelo nepovezan. Zgoraj je ločen 7-palčni zaslon na dotik, potem nekaj klasičnih gumbov, sledita dva zračnika različnih velikosti in menjalnik s tremi gumbi. Ročna zavora pa je tista »letalska« ročka, ki meji klop med voznikom in sovoznikom. Izreden detajl pa je tudi usnjen pašček za odpiranje vrat. Elegantno! Manj všeč pa nam je, ker so v duhu »varčevanja«, namestili sistem zapahe pri odpiranju zadnjega okna.

citroen-c4-cactus-ehdi-92-1424647038


Je tudi funkcionalen?

Absolutno. Vožnja s cactusom ni »bodičasta« v slogu imena, ampak je udobna. Prostora je dovolj za vse potnike, hkrati pa je ravno prav velik tudi prtljažni prostor s 348-imi litri. Hvalimo tudi varčen 1,6-litrski dizelski e-Hdi motor z 92 KM, manj navdušeni pa smo bili nad robotiziranem menjalnikom.

Slišal sem za ročni in avtomatski menjalnik – kakšen je robotiziran?

Citroen je poenostavil avtomatski menjalnik. Vemo, da je potrebno ob nakupu vozila več kot tisočaka vplačati za avtomatski menjalnik, robotiziran pa je ugodnejši, a posledično tudi slabši. Čuti se menjavanje prestav in cukanje ob hitrejšem pospeševanju, zato je potrebno poslušati vrtljaje motorja in na trenutke spustiti plin, da menjalnik lažje opravi svojo nalogo. Priporočamo vam ga, če niste zahteven kupec, ne prevozite veliko kilometrov in je vse kar si želite zgolj nekaj več udobja.

GALERIJA

Citroen C4 cactus feel eHDi 92 (robotiziran menjalnik)
Cena vstopne različice: 13.900 EUR (citroen C4 cactus live puretech 82)
 
Cena testne različice brez dodatne opreme: 17.700 EUR (Citroen C4 cactus feel eHDi 92 robot.)
 
Dodatna oprema: navigacijski sistem, vzdolžni strešni drogovi v beli barvi, rdeča barva;
 
Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 18.530 EUR

 

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO