Citroen C3 - Malček z novim zagonom

  • 30.06.2016
  • Gregor Žvab
#

Pri Citroenu predstavljajo novo generacijo uspešnice imenovane C3. Oblikovno je že na prvi pogled jasno, da so za zgled vzeli njihovega posebneža Cactusa, s katerim ga predvsem povezujejo stranske zaščite AirBump. Gledajoč celoto, pa gre za zelo simpatično oblikovanega malčka, polnih oblin in všečnih potez, ki pa je lahko skorajda popolnoma prepuščen tudi domišliji kupca, saj ponuja ogromno možnosti individualizacije. Za zunanjost novi C3 ponuja dvobarvni odtenek karoserije. Na voljo je devet barv karoserije (bela Banquise, črna Perla Nera, siva Shark, siva Aluminium, rdeča Rubi, Almond Green, Cobalt Blue, Orange Power in Sable) v kombinaciji s tremi barvami strehe (bela Opale, črna Onyx, rdeča Aden), kar predstavlja skoraj 36 kombinacij.

citroen-c3-malcek-z-novim-zagonom-1467285274

Notranjost je prilagojena dobremu počutju, kar se kaže pri izbiri materijalov in barv. Kabina je svetla, dovolj pa je tudi odlagalnih mest. Udobje v avtomobilu zagotavljata tudi enostavnejše bivanje v vozilu in bolj nemotena uporaba funkcij. Zasnova novega Citroëna C3, ki temelji na programu Citroën Advanced Comfort®, daje prednost ergonomski obliki upravljalnih stikal, številnim in domiselnim odlagalnim mestom, prikazu informacij za vožnjo oziroma intuitivnim tehnologijam, ki poenostavijo življenje v avtu.

citroen-c3-malcek-z-novim-zagonom-1467285247

Novi C3 je opremljen z bencinskimi motorji zadnje generacije PureTech ter motorji BlueHDi. Novi C3 z bencinskim motorjem se vgrajuje skupaj z ročnim menjalnikom, ki je na voljo za trivaljnike PureTech 68, 82 in 110 (Stop & Start), ročni menjalnik pa je na voljo tudi za dizelska motorja BlueHDi 75 (Stop & Start) in 100 (Stop & Start). Za zagotovitev maksimalne stopnje voznega udobja pa bo novi C3 kmalu po lansiranju na voljo tudi s samodejnim menjalnikom EAT6.

citroen-c3-malcek-z-novim-zagonom-1467285281

Novi Citroen C3 je na voljo s praktično vsemi sodobnimi varnostnimi in asistenčnimi sistemi, prav tako tudi s povezljivostjo, med katero se štejeta tudi Apple CarPlay in Android Auto. Ima pa na voljo tudi eno posebnost. Premierno bodo namreč predstavili kamero ConnectedCAM Citroën™, ki poskrbi za prijetno vzdušje in večjo brezskrbnost. Povezljiva kamera kot najnovejša tehnologija «made by Citroën» omogoča širokokotno snemanje s 120 stopinjskim kotom, z ločljivostjo full HD, 2 milijonoma slikovnih točk, GPS povezavo in vsebuje notranji pomnilnik velikosti 16 GB. Nameščena je tik za notranjim vzvratnim ogledalom in posname vse tisto, kar voznik vidi pred seboj izven vozila.

GALERIJA

  • Vir: Citroen
  • Foto: Citroen

AKTUALNO