Citroen Berlingo

  • 12.02.2016
  • Žane Kurent
#

Medtem ko avtomobilska industrija ustvarja nove segmente vozil kot so mestni, družinski ali majhni terenci, se berlingo prav nič ne boji nove konkurence. Kljub vsem hvalnicam, ki jih prejmejo novodobni predstavniki, jih berlingo v večini prekaša. Citroen berlingo obvlada prostornost in praktičnost že vse od leta 1996. Že 20 let je minilo od kar je na cesto zapeljala prva generacija. Do danes je v največji meri spremenila zunanji izgled, medtem ko poslanstvo ostaja enako.

citroen-berlingo-1470863306

Zadnji model berlinga, ki smo ga zapeljali ima rahlo osvežen sprednji del, ki nakazuje kompaktnost in modernost z LED dnevnimi lučmi. Bistvo ostaja enako. Še vedno ponuja veliko prostora nad glavo, ločene sedeže v drugi sedežni prsti in velik prtljažnik, kamor lahko spravite vse potrebne reči za najbolj doživet nedeljski izlet. Kupce zanima tudi varčen motor, ki ga berlingo prav gotovo ima. Vrh ponudbe predstavljo novi dizelski motorji linije BlueHDI, ki uspešno krilijo med močjo in nizko porabo goriva.

citroen-berlingo-1470863298

citroen-berlingo-1470863292

citroen-berlingo-1470863301

Že res, da berlingo ni najbolj atraktiven, ni najbolj udoben, toda ko bo potrebno pripeljati na drug konec Slovenija vse športne rekvizite, kolo, otroški voziček in še kaj, bo citroen berlingo edini, ki bo to zmogel. Nihče od t.i. novih terencev, ki so v zadnjih letih popularni, tu ne morejo konkurirati.

GALERIJA
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO