Citroen berlingo - predstavitev in cene

  • 05.07.2015
  • Uredništvo
#

"Berlignov razred", bi lahko dejali izjemno funkcionalnim vozilom, ki so obliko povzeli pri dostavnih avtomobilih in jih inženirji priredili v prostorna in udobna družinska vozila. Vse od leta 1996 je citroen berlingo pravi hit, saj so jih prodali 2,9 milijonov.

Novega citroen berlinga smo že videli spomladi na ženevskem salonu. Velikih sprememb ni bilo moč opaziti, a nekaj jih vseeno je; nov je sprednji del z LED dnevnimi lučmi in z dvema novima barvama v paleti: siva acier in rjava moka. Novo je tudi oblazinjenje iz tkanin quad in liberia za personaliziran notranji ambient. V notranjosti je med drugim nov 7-palčni zaslon na dotik z multimedijskim sistemom, ki ponuja navigacijo, Mirror Screen (zrcaljenje funkcij mobilnega telefona na zaslon vozila). Za večjo varnost poskrbi tehnologija za zaviranje v sili Active City Brake in kamera za vzvratno vožnjo. 

citroen-berlingo-predstavitev-in-cene-1436244462

citroen-berlingo-predstavitev-in-cene-1436244468

S prihodom novega citroen berlinga je postala ponudba motorjev, ki je na voljo od začetka njegove prodaje, bogatejša še za družino dizelskih motorjev BlueHDi. To je nova generacija motorjev, ki jih citroen nudi od druge polovice leta 2013 in ki omogočajo drastično zmanjšanje emisij dušikovih oksidov (NOx) in emisij CO2 (do 4 %). Z motorji BlueHDi ima naša znamka tehnologijo, ki izpolnjuje bodoči standard Euro 6.

citroen-berlingo-predstavitev-in-cene-1436244463

Gospodarska izvedenka citroena berlinga

Novi citroen berlingo, ki je še vedno na voljo v dveh različnih dolžinah, L1 (do 3,7 m3) in L2 (do 4,1 m3), se ponaša s tovornim prostorom največje prostornine 4,1 m3, v katerega je mogoče natovoriti dve evro paleti. Po zaslugi premišljeno izdelanih vrat, kot so široka drsna bočna vrata ali asimetrična zadnja krilna vrata, ki se odprejo do 180°, je tudi enostaven in varen za uporabo.

citroen-berlingo-predstavitev-in-cene-1436244469

S kabino Extenso s 3 sedeži in zložljivim sovoznikovim sedalom omogoča prevoz tovora, ki v dolžino meri do 3,25 m. Po drugi strani bo prav vsako orodje, prav vsak predmet našel svoje mesto, saj ima novi citroen berlingo lahko vgrajeno tudi strešno loputo ali pregradno steno s snemljivimi vratci.

citroen-berlingo-predstavitev-in-cene-1436244470

Novi berlingo, ki ima tudi v gospodarski izvedenki na razpolago vse sodobne in učinkovite tehnologije iz izvedenke multispace. Ta izbor dopolnjuje še električna izvedenka novega citroena berlinga, ki se ponovno uveljavlja kot zgled v skupini električnih malih furgonov. Za drugačno vožnjo po mestu in za varčevanje z dragocenim časom ima citroen berlingo electric domet 170 km med dvema polnjenjema ter je opremljen z akumulatorjem, ki se samodejno polni med upočasnjevanjem in zaviranjem. Novi citoen berlingo, ki razvije 67 KM, nudi dobre pospeške in brez težav doseže 110 km/h, da se lahko nemoteno vključi v promet.

citroen-berlingo-predstavitev-in-cene-1436244473

Cene v Sloveniji

Citroen berlingo multispace stane v Sloveniji od 14.910 evrov, pri čemer je cena berlinga z dizelskim motorjem od 16.690 evrov. Na drugi strani gospodarska vozila berlingo stanejo manj, od 14.457 evrov naprej.

  • Vir: Citroen
  • Foto: Citroen

AKTUALNO