Citroen Aircross Concept tudi uradno

  • 10.04.2015
  • Gregor Žvab
#

Po tem, ko so se po spletu v minulem tednu pričela pojavljati ugibanja, kakšen naj bi bil novi Citroen Aircross, so na to odgovorili kar pri francoski znamki sami. Predstavljamo vam Citroen Aircross Concept.

citroen-aircross-concept-tudi-uradno-1428669980

V dolžino meri več kot 4,5 metra in nadaljuje zgodbo, ki so jo pri Citroenu začeli z modelom Cactus. Z njim si deli še dodatno izpopolnjen sistem Airbump®, ki ščiti karoserijo pred udarci, vse skupaj pa so dopolnili s tehnologijo Alloy bump, ki avto ščiti pred močnejšimi, bočnimi udarci, sestavlja pa jo predvsem vpojna aluminijeva penasta guma. Velik poudarek so dali notranji prostornosti, udobju in dobremu počutju, v ospredje pa potisnili tudi multimedijo, kjer velja izpostaviti dva prilagodljiva, panoramska 12 palčna zaslona, izdatno povezljivost z zunanjostjo, ipd.

citroen-aircross-concept-tudi-uradno-1428670023

Pogonski sklop je zasnovan kot priključni hibrid, ki sestoji iz elektro motorja, nameščenega na zadnjo premo, ki zmore 70 kW (95 KM) in zagotavlja električno avtonomijo 50 km, ter bencinskega 1.6 THP motorja, ki razvije 160 kW (218 KM). Našteto zagotavlja zelo dobre zmogljivosti ter nizko porabo, saj naj bi konceptni Citroen Aircross porabil zgolj 1,7 litra goriva na 100 kilometrov.

citroen-aircross-concept-tudi-uradno-1428669987

Kot že rečeno, je avto trenutno še v konceptni fazi, javnosti pa bo prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Šangaju.

GALERIJA

 

  • Vir: Citroen
  • Foto: Citroen

AKTUALNO